Mas de la Vall

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Masos

Comarca: Priorat

Municipi: Capçanes

Adreça: Inici de la Riera de la Vall

Descripció:
Aquesta masia, ubicada a l'inici de la riera de la Vall, està construïda en diferents cossos destinats a residència, magatzem i corrals.

Tipus monument: Civil. Masia.

Localització: Al començament de la riera de la Vall.

Descripció:

Edificació que consta de diferents cossos entre els que podem observar el mas, les dependències destinades a eines del camp, el magatzem i els corrals del bestiar. L'edifici principal és el mas que es composa de planta baixa i primer pis. La seva façana encara conserva els forats on s'encaixava l'embigat d'un antic porxo. La porta d'accés es troba també a la façana principal, i es composa d'una portalada d'arc de mig punt. El pati està tancat per un mur on es troben la resta d'edificacions.

Notes històriques:

Els primers propietaris del mas van ser els Gavaldà, una família benestant de Capçanes i propietaris d'altres finques. Després de la Guerra Civil el mas fou abandonat fins que el 1962 el 'Patrimonio Forestal del Estado' el va compar per incloure'l al catàleg de muntanyes d'utilitat pública. A partir de l'any 1984 la titularitat del mas va passar a mans del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya.

Tipus: BCIL

Disposició: Acord Ple Consell Comarcal

Data disposició: 16/12/2008

Titularitat: publica

Accés: Lliure des de l'exterior

Adreça: Inici de la Riera de la Vall

Telèfon: 977 17 83 28

Fax: 977 17 84 39

Lloc web: http://www.capcanes.altanet.org/

Adreça electrònica: aj.capcanes@altanet.org

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.080675], [0.813976]