Ermita de Santa Madrona

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Centres religiosos, Ermites

Comarca: Terra Alta

Municipi: Corbera d'Ebre

Adreça: Camí de Santa Madrona

Descripció:
Aquesta ermita es troba als afores de Corbera, als peus de la serra de Santa Madrona. Data del segle XVII, però va haver de ser fortament restaurada degut als desperfectes patits durant la Batalla de l'Ebre. Als voltants de l'ermita s'ha adequat una zona de pícnic.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Religiós. Ermita

Estil: Obra popular

Datació: Segles XVII

Localització: Situada uns 2 km al sud de la població, seguint el camí de Santa Madrona, que surt de la N-420

Descripció:

L'ermita de Santa Madrona és una construcció de planta rectangular, amb coberta de teueles a doble vessant, caracteritzada per una façana estructurada en tres franges verticals. La central està marcada per la porta principal d'accés, definida per un arc de mig punt adovellat, i les laterals per sengles portes de mida petita també de mig punt. Per sobre trobem tres finestres marcant un segon nivell, i en el superior un rellotge solar sobre la porta principal i dues finestretes de gelosia sobre els eixos laterlas. Remata el conjunt un petit campanar d'espadanya d'un sol ull.

L'actual aspecte és fruit de la restauració realitzada el 1943 per part de "Religions Devastades" i el 1991 per "L'Escola Taller Terra Alta". Les posicions de les obertures originals han estat modificades, s'ha fet un sòcol de pedra en la base i tot el conjunt ha estat pintat de blanc. A més, el rellotge es va desplaçar per centrar-lo en la façana principal. També el campanar és totalment nou.

Notes històriques:

Durant els treballs de restauració abans citats, malauradament, els criteris seguits no van respectar l'estructura original de l'ermita.

Titularitat: altres

Estat de conservació: Bo

Accés: Fàcil

Condicions de visita: Exterior. Interior dies de culte

Ús i funció actual: Culte, àrea de pícnic al voltant.

Observacions:

El tercer diumenge del mes de març es celebra una jornada festiva popular que acull, en l'àrea de pícnic de l'ermita, la celebració dels habitants que hi participen.

En el mes d'abril es celebra una tradicional paella popular, per part dels veïns de Corbera.

Adreça: Camí de Santa Madrona

Telèfon: 977 420 431 Ajuntament

Lloc web: http://www.corbera.altanet.org/

Adreça electrònica: aj.corbera@altanet.org

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.062890], [0.490034]