Cal Carriletes

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Cases singulars

Comarca: Priorat

Municipi: Cornudella de Montsant

Adreça: Plaça de Sant Joan, 6

Descripció:
Cal Carriletes és un edifici que destaca pels emmarcaments de pedra i el balcó de l'entresol, element que es troba en alguna altra casa de la població i que no és freqüent a la comarca.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Civil. Casal

Estil: Obra popular

Datació: 1789

Localització: Nucli urbà

Descripció:

L'edifici que presenta planta baixa, pis i golfes, està fet de paredat i cobert per teulada. A la façana destaquen els balcons del primer pis, que sobresurten a l'exterior amb una balconada de ferro forjat, i es troben treballats per la part de sota. A nivell d'entresol trobem un balconet, que a la part superior s'observa una mena d'apuntament, a manera d'arc conopial. La porta principal presenta decoracions als angles i la data de 1789 a la clau. La porta i els balcons tenen llindars de pedra.

Notes històriques:

Cal Carriletes és una casa remarcable, on cal destacar els emmarcaments de pedra i el balcó de l'entresol, element que es troba en alguna altra casa de la població i que no és freqüent a la comarca. L'edifici manté una bona part de les característiques primitives, representatives d'una construcció important. Construïda cap a la fi del s. XVIII, Cal Vinyes és un bon representant d'un segle que es revela pròsper a la població.

Titularitat: privada

Estat de conservació: Bo

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: Habitatge.

Observacions:

Cal Carriletes també es coneguda com Cal Vinyes.

Adreça: Plaça de Sant Joan, 6

Telèfon: 977 561 416

Fax: 977 561 419

Lloc web: http://www.cornudella.altanet.org

Adreça electrònica: aj.cornudella@altanet.org

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.266135], [0.905468]