Cal Doval (Museu Peris-Aragonés)

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Cases singulars

Comarca: Priorat

Municipi: Cornudella de Montsant

Adreça: C/Major, 19

Descripció:
Senzill edifici on destaca la porta d'accés realitzada en arc de mig punt i amb carreus sobresortint com a element decoratiu. Actualment, acull el museu Peris-Aragonés.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Residencial. Habitatge.

Estil: Renaixement

Datació: Segle XVII

Localització: Nucli urbà

Descripció:

Es tracta d'un edifici de planta baixa, pis i golfes, bastit de carreus a la planta baixa i de paredat dalt. Destaca a la façana principal, la porta principal, realitzada en arc de mig punt i amb carreus sobresortit com a element decoratiu. És interessant la porta la de fusta amb un petit arc conopial. La dovella clau té un escut ovalat mig esborrat.

Notes històriques:

La construcció, que caldria datar-la del s. XVII, de característiques similars a d'altres cases de la població, com les del carrer Tou, és iniciativa d'una època de benestar econòmic i de renovació d'idees, aportades per l'entrada del renaixement arquitectònic a la comarca de la ma de l'església local i de la d'Ulldemolins. Situada al c/ Major, cal Doval s'esdevé paradigma de edificis de primera categoria. Sense haver sofert massa reformes, la casa presenta avui un aspecte certament descuidat. Aquesta casa possiblement havia estat propietat dels monjos de la cartoixa d'Scala Dei. Avui en dia acull el museu Peris - Aragonès que conté una col·lecció d'eines del camp, així com objectes de ceràmica i vidre d'arreu del món.

Titularitat: privada

Estat de conservació: Bo

Accés: Fàcil

Condicions de visita: Dissabtes i diumenges de 11.00 a 13.00h.

Ús i funció actual: Casa-Museu.

Adreça: C/Major, 19

Telèfon: 977 821 000

Lloc web: http://www.cornudella.altanet.org

Adreça electrònica: aj.cornudella@altanet.org

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.265398], [0.905059]