Mas de les Moreres

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Masos

Comarca: Priorat

Municipi: Cornudella de Montsant

Adreça: Ctra. C-242, km 50

Descripció:
Masia agropecuària que segueix les característiques de la tipologia tipus III de l'arquitecte Josep Danés.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Residencial. Masia.

Estil: Obra popular

Datació: Segle XIX

Localització: Al sud del nucli de Cornudella, en un petit poblat al costat del km 50 de la carretera C-242. Allà es troben el Mas de Rodés, el Mas de Can Secúries i el Mas de les Moreres

Descripció:

La masia presenta planta quadrada, amb les parets orientades, perfectament, segons els quatre punts cardinals. Les característiques de l'edifici es corresponen dins el tipus III de la tipologia de l'arquitecte Josep Danés. Té planta baixa, entresòl, pis i golfes. Destaquen a la façana principal la porta d'entrada adovellada,i a sobre un escut il·legible. A nivell d'entresòl, dues petites finestres. Al pis, tres balcons i un rellotge de sol, i a les golfes tres obertures més. A l'interior trobem una escala central, il·luminada per una gran llumenera de secció octogonal, a més de dependències laterals. En la construcció no s'ha utilitzat cap biga, només es va fer ús de parets mestres i arcs de descàrrega.

Notes històriques:

L'edifici va ser construït el segle passat i es va utilitzar com a construcció auxiliar, amb trulls. S'havia previst convertir-la en el cos principal de la masia, deixant sense acabar la porta principal per una fase posterior. Sembla ser que més endavant es condicionà l'interior. Actualment és utilitzat com a segona residència.

Titularitat: privada

Estat de conservació: Bo

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: Habitatge unifamiliar.

Adreça: Ctra. C-242, km 50

Telèfon: 977 561 416

Fax: 977 561 419

Lloc web: http://www.cornudella.altanet.org

Adreça electrònica: aj.cornudella@altanet.org

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.243061], [0.902511]