Edifici del Banc Central

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Cases singulars

Comarca: Priorat

Municipi: Falset

Adreça: C/Miquel Barceló, 2

Descripció:
Edifici construït a principis del segle XX, a l'extrem sud-est del municipi, i reformat als anys vint pel Banc de Reus, donant-li l'aspecte amb el que avui es coneix. Ha estat també la seu del Banc Hispano-Colonial i Banc Central. A l'actualitat és el Banco de Santander.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Civil. Habitatge.

Estil: Eclecticisme

Datació: Segle XX

Localització: Es troba a la banda sud-est del municipi.

Descripció:

Construcció de planta rectangular formada per planta baixa i tres pisos i teulada a doble vessant. A la planta baixa es troba la porta principal emmarcada per arcs de mig punt delimitats per falses columnes. Per damunt de la porta, decorada segons la moda dels anys vint, es troba un rellotge. Al primer pis hi ha una finestra i dos balcons. Al segon pis s'obren tres balcons i dues finestres i un balcó al tercer.

Notes històriques:

Aquest edifici es va bastir damunt d'una construcció anterior, que al mateix temps es va aixecar aprofitant part d'un antic portal del recinte emmurallat, i ampliada amb la casa contigua. Als voltants dels anys 20, la casa fou reformada pel Banc de Reus, conferint-li la imatge actual i destinant els baixos a oficines i els pisos superiors a habitatges. Quan aquest banc va fer fallida, el Banco Hispano Colonial el va absorbir i quan va tancar aquest el va adquirir el Banc Central. Posteriorment va ser la seu del Banc Hispanoamericano i a l'actualitat és del Banc Santander.

Tipus: BCIL

Disposició: Pla d'Ordenació Urbanística Municipal

Data disposició: 03/10/2008

Titularitat: publica

Estat de conservació: Bo

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: Comercial. Banc.

Adreça: C/Miquel Barceló, 2

Telèfon: 977 83 00 57

Fax: 977 83 06 68

Lloc web: http://www.falset.org

Adreça electrònica: cultura@falset.org

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.144892], [0.820529]