Ermita de Sant Francesc

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Centres religiosos, Ermites

Comarca: Terra Alta

Municipi: Fatarella, La

Adreça: Barranc i camí de Sant Francesc

Descripció:
L'ermita de l'any 1700 està situada a dotze quilòmetres de la Fatarella, seguint un camí que, en direcció nord, ens porta al riu Ebre. Al seu costat es localitza una font amb el mateix nom.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Religiós. Ermita.

Estil: Barroc.

Datació: Segle XVII-XVIII.

Localització: Barranc i camí de Sant Francesc. A dotze quilòmetres de La Fatarella.

Descripció:

L'ermita està bastida amb paredat, i presenta amb carreus a la façana i als reforços. És de planta quadrada amb un petit transsepte en el que s'aixeca una cúpula que no es veu a l'exterior. L'edifici mostra poques finestres i de petita mida. La coberta és de teula a dues aigües, excepte el cos central, paral·lelepipèdic, on trobem la cúpula coberta a quatre aigües. A la façana hi ha una portalada de mig punt amb cassetons i brancals motllurats, a sobre un ull de bou, i està coronada amb un frontó triangular emmarcat per línies de totxo, com el ràfec, i una petita espadanya. Al lateral trobem afegit un cos lateral, de menys alçada, on trobem entre d'altres dependències la sagristia. A la façana d'aquest lateral trobem una portalada de mig punt adovellada amb la data de 1739 i, per sobre una finestra, també de carreus, amb un relleu.

 

Notes històriques:

Tots els anys es fa una romeria des de La Fatarella. A la dovella clau de la portalada hi ha a data 1700 sota un escut de la Fatarella.

 

Titularitat: altres

Estat de conservació: Bo

Accés: Fàcil.

Ús i funció actual: Culte. Ermita.

Observacions:

El dissabte després de pasqua es visita aquesta ermita amb un romiatge de més de 300 anys de tradició, a la vora es troba la font de Sant Francesc, segons la creença popular rentar-se els ulls amb aquesta aigua protegeix la vista.

 

Adreça: Barranc i camí de Sant Francesc

Telèfon: 977 413 609 / 977 413 830 Ajuntament

Fax: 977 413 521 Ajuntament

Lloc web: http://www.lafatarella.cat/turismo/CA/actividad/ruta-de-sant-francisco-i-ruta-dels-miradors/6/

Adreça electrònica: aj.lafatarella@altanet.org

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.213161], [0.417213]