Ca l'Aldelaida

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Cases singulars

Comarca: Priorat

Municipi: Figuera, La

Adreça: C/De la Font, 1

Descripció:
Aquest edifici, format per planta baixa, primer pis i golfes, fou construït a finals del segle XIX en un moment de prosperitat per a la comarca del Priorat. En un moment indeterminat, va servir també com a hostal.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Civil. Habitatge.

Estil: Obra popular

Datació: 1879

Localització: Es troba a la part meridional del nucli urbà, a l'angle entre el carrer de la Font i el carrer de Garcia.

Descripció:

Construcció de grans dimensions que fa angle amb el carrer de Garcia. Consta de planta baixa, primer pis i golfes. A la façana principal, l'orientada cap al carrer de la Font, s'obre una porta i dues finestres, a la planta baixa, tres balcons i una finestra al primer pis i quatre finestres més a les golfes. A la façana que dóna al carrer de Garcia hi ha una porta principal de mig punt adovellada, on es poden observar les inicials "J C P" i la data 1879, una porta auxiliar, dos balcons i una finestra. En època recent s'hi ha fet una remunta de la planta de les golfes que ha desfigurat la composició original de la façana.

Notes històriques:

Edifici bastit a finals del segles XIX, en un període pròsper a la comarca del Priorat. En un moment indeterminat va utilitzar-se com a hostal, més com una activitat secundària que com a dedicació comercial. Per aquest motiu també se la coneix com a Ca l'Hostal. Durant la Guerra Civil va canviar de propietaris, mantenint-se els mateixos fins a l'actualitat.

Titularitat: privada

Estat de conservació: Bo

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: Habitatge

Observacions:

Aquesta casa també rep el nom de Ca l'Hostal.

Adreça: C/De la Font, 1

Telèfon: 977 82 52 01

Fax: 977 82 52 58

Lloc web: http://www.figuera.altanet.org

Adreça electrònica: aj.figuera@altanet.org

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.215850], [0.731132]