Església de Sant Martí

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Centres religiosos, Esglésies

Comarca: Priorat

Municipi: Figuera, La

Adreça: Plaça de l'Església

Descripció:
Construcció bastida a finals del segle XVIII, reformada al començament del s. XX i durant la Guerra Civil van desaparèixer la imatge de Sant Martí situada a la fornícula de la façana i els altars.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Religiós. Església.

Estil: Barroc

Datació: 1792

Localització: Es troba al centre del casc antic de la població

Descripció:

Construcció de planta rectangular amb tres naus, creuer i cimbori a l'intersecció entre la nau central i el transsepte. La nau central, coberta amb una volta de canó amb llunetes, està dividida en tres trams, al primer dels quals s'ubica el cor, sostingut per una volta de creueria. A les naus laterals s'obren dos capelles per cada costat. Cal destacar els angles de la base del cimbori decorats amb baix relleus en guix amb les imatges dels quatre evangelistes. L'¡nterior del temple es troba totalment enguixat i pintat. La façana presenta la porta principal d'arc de mig punt, sòbriament decorada, per damunt de la qual s'obre una fornícula buida i encara més amunt una ull de bou. A l'esquerra es troba el campanar, de planta quadrangular i dividit en dos pisos, els dos fets amb pedra i amb una obertura rectangular allargada de mig punt a cada un dels costats.

Notes històriques:

Edifici construït a finals dels segle XVIII i renovat a principis del s. XX. Durant la Guerra Civil va ser desaparèixer els altars i la imatge de Sant Martí que hi havia ubicada a la fornícual de la façana.

Tipus: BCIL, Immoble

Disposició: Aprovació definitiva comissió urbanisme

Data disposició: 13/10/1982

Publicació: DOGC 15/12/1982

Titularitat: altres

Estat de conservació: Mitjà

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: Culte. Parròquia

Adreça: Plaça de l'Església

Telèfon: 977 82 52 01

Fax: 977 82 52 58

Lloc web: http://www.figuera.altanet.org

Adreça electrònica: aj.figuera@altanet.org

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.216531], [0.731443]