Pont sobre el barranc de la Galera

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Ponts i aqüeductes

Comarca: Montsià

Municipi: Galera, La

Adreça: Carretera Tortosa-la Sènia, per Santa Bàrbara

Descripció:
Construcció sòlida d'un sol ull bastit en pedra. Cronològicament els basaments podrien datar-se en època romana, però la part superior es va restaurar i ampliar després de la Guerra Civil.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Civil. Pont.

Estil: Obra popular

Datació: 1946

Localització: Es troba a la part meridional de la vila, unint el carrer Soledat amb el carrer Barranc, en direcció a Tortosa.

Descripció:

Es tracta d'una construcció sòlida amb una obertura d'arc de mig punt amb imposta bastida de pedra. Sota del pont passa el barranc de la Galera, declarat espai d'interès natural. Aquest barranc neix als contraforts meridionals del massís de Caro i desemboca a l'Ebre per la seva banda dreta i davant de la població de Campredó.

Notes històriques:

Sembla que els basaments d'aquesta construcció podrien ser d'època romana. Es relaciona amb el pas de la via Augusta per l'interior de la comarca del Montsià que des d'aquí es dirigia cap a la Sènia, per després anar cap al País Valencià. Després de la Guerra Civil, la part superior es va reconstruir i ampliar, ja que fou destruït en la retirada de tropes cap a l'Ebre el 1938.

Titularitat: publica

Estat de conservació: Bo

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: Pont.

Adreça: Carretera Tortosa-la Sènia, per Santa Bàrbara

Telèfon: 977 718 339

Fax: 977 718 538

Lloc web: http://www.galera.altanet.org

Adreça electrònica: terracota@galera.altanet.org

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [40.680678], [0.461803]