Escoles Velles de Gandesa

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Cases singulars

Comarca: Terra Alta

Municipi: Gandesa

Adreça: Avinguda Catalunya, 3-5.

Descripció:
Antigues escoles públiques de Gandesa, projectades per l'arquitecte Agustí Bartlett Zaldívar, en estil noucentista, el 1926-1928.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Civil. Escola.

Estil: Noucentisme.

Datació: 1926-1928

Localització: Nucli urbà

Descripció:

Les antigues escoles de Gandesa, edificades sobre el primer camp de futbol local, són un edifici d'una sola planta elevada sobre el nivell del sòl amb un sòcol exterior de pedra. L'edifici té tres cossos, un de més enretirat al mig, on hi ha la porta d'accés. Aquesta té una petita escalinata i ornamentació a base de pilastres laterals i una sobrellinda. Els dos cossos sortints estan capçats per un coronament mixtilini amb l'escut de la monarquia espanyola, i coberts per una teulada a dues aigües. La distribució interior és simple, amb un passadís que enllaça les aules. L'arquitecte Agustí Bartlett va néixer a Cuba, fill d'un militar espanyol destinat a Puerto Príncipe. Va ser arquitecte municipal de Tortosa, on va desenvolupar la seva carrera.

Notes històriques:

Actualment l'edifici està ocupat pel Centre d'Interpretació de la Batalla de l'Ebre, aules de formació professional i sales d'exposicions temporals. Anteriorment també va acollir un Institut d'Ensenyament Secundari i de Formació Professional.

Titularitat: publica

Estat de conservació: Bo

Bibliografia:

ARNAVAT, Albert; CABRÉ, Tate: Arquitectura noucentista del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Diputació de Tarragona, 2011.

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: Museu de la Batalla de l'Ebre. Centre d'estudis de la batalla de l'Ebre.

Adreça: Avinguda Catalunya, 3-5.

Telèfon: 977 420 760

Lloc web: http://www.terraalta.cat/gandesa

Adreça electrònica: cebe115@hotmail.com

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.054552], [0.439112]