Església de Garcia

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Centres religiosos, Esglésies

Comarca: Ribera d'Ebre

Municipi: Garcia

Adreça: c/ Església, 13

Descripció:
L'església del poble s'ubica a la part més elevada, des d'on es pot controlar tota la població. És un temple d'una sola nau, d'estil barroc, que actualment es troba parcialment enrunat.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Religiós. Església.

Estil: Barroc.

Datació: Segle XVII.

Localització: Al casc antic de Garcia.

Descripció:

És una església rectangular d'una sola nau amb un absis poligonal. Actualment s'ha ensorrat la seva coberta, originàriament amb volta de creueria.  L'absis també està enrunat i la portalada va ser arrencada després de la Guerra Civil per construir un nou temple a la part baixa del poble. A ambdos costats s'hi van construir quatre contraforts que sostenen les capelles.

Encara es conserva un campanar de base quadrada amb tres nivells d'alçat, que s'adossa a l'absis. Hi destaca principalment l'existència d'una porta ubicada a l'alçada del primer pis que dona accès al campanar des d'una terrassa superior.

Notes històriques:

La primera notícia sobre un temple a Garcia data de l'any 1279, amb el pagament de 60 sous del seu capellà de dècima papal. Posteriorment, l'any 1314 el bisbe Francesc de Paolac en feu una visita. El 1663, es construí l'edifici conservat, subsistuint a una antiga església romànica. Aquest edifici barroc va ser bombardejat l'any 1936, moment en que fou abandonada, fet que va provocar la pèrdua d'un retaule d'Scala-Dei fet per Francesc Ribalta i un altar major d'estil plateresc. 

Tipus: BCIL

Disposició: Aprovació definitiva comissió d'urbanisme.

Data disposició: 13/10/1982

Publicació: 15/12/1982

Titularitat: altres

Estat de conservació: Mitjà.

Accés: Fàcil.

Ús i funció actual: En desús.

Adreça: c/ Església, 13

Telèfon: 977 400 638 Ajuntament

Fax: 977 402 582 Ajuntament

Lloc web: http://www.garcia.cat/

Adreça electrònica: aj.garcia@altanet.org

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.138681], [0.649399]