Casa a la Plaça del Pou núm. 5

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Cases singulars

Comarca: Ribera d'Ebre

Municipi: Ginestar

Adreça: Plaça del Pou, núm. 5

Descripció:
Casal amb una entrada senyorial emmarcada per columnes que delimiten un arc rebaixat. L'edifici, que té una posició cantonera, està format per dos cossos adossats i un petit pati.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Residencial. Habitatge.

Estil: Obra popular

Datació: Segle XX

Localització: Al centre del nucli urbà de Ginestar.

Descripció:

És un edifici cantoner aixecat cap a l'any 1913, segons ens indica la data gravada a la llinda de la porta principal. L'habitatge s'estructura a partir d'una planta rectangular, formada per dos cossos adossats i un petit pati a la part posterior. El cos principal segueix l'estructura típica de les grans cases pairals, amb una planta baixa, primer pis i golfes i és coberta per una coberta de dues vessants. La seva façana te les obertures rectangulars excepte la portalada principal, d'arc rebaixat emmarcat per dues columnes circulars que sostenen un entaulament motllurat i un frontó triangular decorat amb ornamentació. La dovella central de l'arc de la porta te gravades les inicials "N.R." i la data de construcció de l'edifici, l'any 1913.

Les obertures del primer pis tenen sortides a balcons exempts, exceptuant el balcó corregut cantoner de la segona planta, on destaca la llosana motllurada. Del cos adossat a la part posterior en destaca la galeria de la segona planta. És formada per sis obertures d'arc de mig punt delimitades per baranes d'obra i emmarcades per columnes quadrades. Les golfes tenen obertures ovalades.

Titularitat: privada

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: Habitatge

Adreça: Plaça del Pou, núm. 5

Telèfon: 977 409 005 Ajuntament

Fax: 977 409 389 Ajuntament

Lloc web: http://www.ginestar.altanet.org/

Adreça electrònica: aj.ginestar@altanet.org

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.042064], [0.635471]