Masia de Merades

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Masos

Comarca: Montsià

Municipi: Godall

Adreça: Entre Godall i Ulldecona

Descripció:
En aquest indret, situat a 3 km de Godall, en direcció a Ulldecona, hi havia un poble que l'any 1960 només hi vivien tres famílies. A l'actualitat es troba deshabitat amb moltes cases en ruïnes, sent el mas de Merades l'últim dels edificis habitats.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Agropecuària. Mas.

Estil: Obra popular

Datació: Segles XVIII-XIX

Localització: Es troba a 3 km de Godall i seguint la carretera TV-3313 que uneix aquest poble amb Ulldecona, a la banda esquerra.

Descripció:

És un conjunt d'edificis de caràcter rural format per una casa, corrals, baconera, paridores, forn de pa, etc. Aquests construccions estan bastides damunt de la roca natural, amb pedres sense treballar, unides amb morter, amb teulada a doble vessant i llindes de les portes i bigues de fusta. Des de la carretera es veu la part posterior del mas format per planta baixa, primer pis i golfes. Davant de la façana principal es troben els camps de cultiu ocupats per cirerers i ametllers, cultiu de cereal, oliveres i altra vegetació dispersa, com figueres, arbustos i plantes de tipus desèrtic.

Notes històriques:

En aquest indret hi havia un antic poble que es va donar per desaparegut el 1847, però l'any 1860 encara hi quedaven tres cases habitades. A l'actualitat està deshabitat i es troba en un estat de conservació bastant ruïnós, especialment les situades a l'extrem septentrional.

Titularitat: publica

Estat de conservació: Mitjà

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: Mas

Adreça: Entre Godall i Ulldecona

Telèfon: 977 738 018

Fax: 977 738 225

Lloc web: http://www.godall.cat

Adreça electrònica: ajtgodall@gmail.com

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [40.639003], [0.440629]