Ca l'Andreu

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Cases singulars

Comarca: Priorat

Municipi: Gratallops

Adreça: C/ Piró, 2. Plaça de l'església, 6.

Descripció:
Ca l'Andreu és un edifici bastit l'any 1841 on destaca la porta principal que dona accés a una maplia entrada amb portes a l'habitatge i els estables, i al pis principal.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Civil. Casal.

Estil: Obra popular

Datació: Segle XIX (1841)

Localització: Nucli urbà

Descripció:

Ca l'Andreu és un edifici de planta irregular que presenta planta baixa, pis i golfes. L'habitatge està construït de maçonaria i obra, arrebossat i pintat, cobert per teulada a un sol vessant. A la façana, en forma de galeria, observem un sortint de planta trapezoïdal en el que es troben  la porta principal i la secundaria, a més de 5 obertures de diferents mides. Al pis hi ha planta noble, amb dues finestres, una galeria amb 10 petits arcs de mig punt i un balcó. A la part superior, a les golfes, es mostren 4 grans finestres rectangulars, una finestra i quatre arquets de mig punt agrupats per parelles amb la finalitat d'airejar la galeria. Destacar la porta principal que dona accés a una àmplia entrada amb portes a l'habitatge i els estables, i al pis principal. Aquesta està realitzada amb llinda de pedra i arc rebaixat. A la clau hi ha data de 1841.

Notes històriques:

L'habitatge es va construir a límit de la part antiga de la vila. L'edifici respon a una concepció utilitària formalment ben resolta. Ha pertangut de sempre a una família adinerada del poble, amb bones propietats, encara que actualment és utilitzada únicament com a segona residència.

Titularitat: privada

Estat de conservació: Bo

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: Habitatge

Adreça: C/ Piró, 2. Plaça de l'església, 6.

Telèfon: 977 839 295 Ajuntament

Fax: 977 839 295 Ajuntament

Lloc web: http://www.gratallops.altanet.org

Adreça electrònica: aj.gratallops@altanet.org

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.193323], [0.776178]