Església de Sant Llorenç

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Centres religiosos, Esglésies

Comarca: Priorat

Municipi: Gratallops

Adreça: Plaça de l'Església

Descripció:
L'església de Sant Llorenç és un dels edificis més notables de la vila. El temple, del segle XVIII, presenta tres naus, cor, cimbori i campanar incorporat.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Religiós - Església

Estil: Barroc

Datació: Segle XVIII

Localització: Nucli urbà

Descripció:

L'església de planta de creu llatina presenta tres naus, la central és més alta que les laterals, i està reforçada per contraforts que no sobresurten. Hi ha una sagristia i una capella del santíssim a la prolongació d´una nau lateral. La volta és de mig punt amb mitges llunes que s´obren a finestres. A la intersecció de la nau amb el creuer trobem un cimbori en volta de mitja esfera que acaba en una espècie de petita torre amb finestres. La teulada és a dos vessants. La construcció està realitzada en pedra i enguixada per dintre, amb la base de les columnes que separen les naus de pedra. Al costat esquerra de l'església hi ha el campanar, de planta octogonal i bastit de maons. L´acabament és obra d´aquest segle. La decoració principal és la porta, amb una ornamentació similar a la d´altres esglésies de la comarca. A la capelleta que hi ha damunt la porta hi ha una imatge recent (1974) de St. Llorenç; tot el conjunt constitueix l´únic sector amb pedra vista i treballada de l´església, i és compost per elements clàssics.

Notes històriques:

Encara que es va cremar tota la seva documentació,  la construcció es pot inscriure a mitjan del segle XVIII. A principis de segle fou afegit al campanar una espècie de birret que constitueix com un acabament. La façana fou arranjada sense massa gust el decenni passat, així com part del terra, originalment amb rajoles. Fou annexa de Can de Torroja.

Titularitat: altres

Estat de conservació: Bo

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: Culte - Església

Adreça: Plaça de l'Església

Telèfon: 977 839 295 Ajuntament

Fax: 977 839 295 Ajuntament

Lloc web: http://www.gratallops.altanet.org

Adreça electrònica: aj.gratallops@altanet.org

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.193038], [0.776781]