Ecomuseu dels Ports. Centre de documentació

Tipus de recurs: Museus, sales d'exposició i centres d'interpretació

Comarca: Terra Alta

Municipi: Horta de Sant Joan

Adreça: C/ Picasso, 8

Descripció:
L'Ecomuseu dels Ports és el principal centre d'informació, d'acollida al visitant i punt d'interpretació general del territori per a orientar-lo adequadament en la seva estada. Com a unitats singulars s'hi troben una petita agro-botiga, el Centre d'interpretació del riu Algars, la sala d'Imatges, una exposició permanent sobre l'Home i els Ports, exposicions temporals i el Mirador.

Galeria d'imatges:

           

Antecedents:

L'ecomuseu dels Ports és una iniciativa impulsada pel dinamisme sociocultural que caracteritza el municipi d'Horta, que la presenta als municipis veïns i els convida a participar i treballar conjuntament tot aprofitant els recursos patrimonials dels Ports (tant naturals com culturals) amb la finalitat de promoure el desenvolupament integral de la població actual i futura d'aquest territori.
L'Ecomuseu vol contribuir en aquest desenvolupament integral potenciant, participant i convidant a la recerca d'un millor coneixement de la nostra història i de la nostra identitat, fent accesible aquest coneixement a la població i als visitants en general d'una manera coherent, amb base científica, i també de forma reflexiva i didàctica.

Tipus de fons: Dedicat als Ports

Contingut de l'exposició permanent:

A la planta baixa del Cap de l'ecomuseu es troba una petita agro-botiga a recepció. Al vestíbul hi ha un gran mapa a partir del qual es pot planificar diverses rutes a través de les poblacions vinculades als Ports. Ruta templera, ruta del patrimoni arquitectònic renaixentista, itineraris de natura, itineraris artístics, etc.

Unes grans peixeres amb les espècies autòctones i altres introduïdes i vegetació autòctona formen el Centre d'interpretació del riu Algars

A la Sala d'Imatge es mostra mitjançant un audiovisual la fauna, la flora i la vida als Ports

A la primera planta mitjançant un didàctic muntatge de vídeo, llum i so que dura 28 minuts es dona a conèixer la vida de l'home als Ports, com vivia, com treballava i com aprofitava el que li oferia la natura.

També hi ha una sala d'exposicions temporals.

Segona planta: El Mirador

A la segona planta, des del Mirador podrem abastar una gran part del territori, des de Montsagre fins la vall del Matarranya.

Sala Bernat Delguaire

Acull conferències, xerrades i exposicions. Actualment es pot veure un muntatge audiovisual sobre els indrets Templers de les Terres de l'Ebre.

 

Activitats: Conferències, xerrades, exposicions.

Publicacions: No   

Drets d'entrada: pagament

Accessibilitat a discapacitats: Si

Horari:

De dimarts a dissabtes de 11 a 13.30

Dissabtes i vespres de festius per la tarda de 17 a 19.30

Diumenges i festius de 11 a 13,30

Dilluns tancat

Visites concertades per a grups fora de l'horari

 

Horari especial:

Titularitat: privada

Adreça: C/ Picasso, 8

Telèfon: 977 435 686

Fax: 977 435 686

Lloc web: http://www.elsports.org

Adreça electrònica: ecomuseu@elsports.cat

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [40.953590], [0.316856]