Església Sant Joan Baptista

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Centres religiosos, Esglésies

Comarca: Terra Alta

Municipi: Horta de Sant Joan

Adreça: Plaça de l'església

Descripció:
L'església és gòtica d'una sola nau coberta de volta de creueria, amb capçalera poligonal, finestrals ogivals i contraforts esglaonats que sobresurten a l'exterior. La façana destaca per la seva simplicitat, amb un rectangle pla i ample amb una porta senzilla i una rosassa a la part superior. Rematant el frontispici hi ha una espadanya de dos pisos.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Religiós. Església.

Estil: Gòtic.

Datació: Segle XIV-XVII.

Localització: Nucli urbà.

Descripció:

L'església de Sant Joan Baptista és un temple gòtic d'una sola nau, capçalera poligonal i cinc capelles laterals. Al mig de les dues capelles s'obre una porta d'arc ogival amb arquivoltes i pinacles. La nau està coberta per una volta de creueria amb tres arcs formers i l'absis per una volta creueria. Als peus de la nau es situa el cor, sota una volta rebaixada amb barana de pedra treballada. L'exterior presenta grans contraforts amb finestres apuntades intercalades, molt esveltes. La coberta de l'edifici és de teula, i sembla que està sobrealçada respecte al nivell original. La façana principal, molt senzilla, presenta una petita porta d'accés, amb motllures, rematada per un ull de bou superior. A sobre s'observa un bell cos de campanes.

 

Notes històriques:

La construcció del temple va ser iniciada en començar el segle XIV i acabada al segle XVI, moment en què es va ampliar la nau per la banda dels peus, amb un últim tram, i es va construir un cor elevat sobre una volta molt rebaixada pròpia del gòtic tardà. El campanar d'espadanya, que corona la façana, fou remodelat al segle XVII. A la dècada dels anys 60 del segle XX, es va realitzar la instal·lació dels nous vitralls que aporten cromatisme i llum natural al conjunt.

 

Titularitat: altres

Estat de conservació: Bo

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: Culte. Església.

Adreça: Plaça de l'església

Telèfon: 977 435 005 Ajuntament

Fax: 977 435 407 Ajuntament

Lloc web: http://www.hortadesantjoan.cat

Adreça electrònica: aj.horta@altanet.org

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [40.954040], [0.317108]