Església de Sant Miquel

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Centres religiosos, Esglésies

Comarca: Priorat

Municipi: Lloar, El

Adreça: Plaça de l'Església, 5

Descripció:
Església de petites dimensions, situada al centre del poble, construïda a finals del segle XVIII.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Religiós. Església

Estil: Barroc

Datació: 1777-1780

Localització: Es troba al centre del municipi, entre el carrer Sant Miquel al qual està orientada i el carrer Nou que la delimita per la part de darrera.

Descripció:

Església de petites dimensions de creu llatina formada amb una nau de tres naus i transsepte. A la intersecció entre la nau central i el transsepte s'alça una cúpula sobre tambor poligonal. La nau està coberta amb doble vessant. La construcció està bastida amb pedra lligada amb morter i la façana es presenta arrebossada i amb carreus als angles. Pel que fa al campanar, la part inferior i la part esquerra s'ha realitzat en maons. La façana presenta una porta de mig punt amb l'arcada i les impostes motllurades, emmarcada per dues pilastres d'ordre toscà sobre plint amb arquitrau, fris i cornisa, damunt de la qual s'obre un altre arc de mig punt que remata tota la portalada. Entre aquest arc i el de la porta d'entrada hi ha una fornícula amb una reproducció en guix de la imatge de Sant Miquel, destruïda durant la Guerra Civil. Al carcanyol de la porta principal s'ha decorat amb un parell de rostres i a l'arrencament de l'arc superior amb dues petxines.

Notes històriques:

L'església es comença el 22 de juliol de 1777 i s'acaba al 1780, data que hi apareix a la porta principal. L'obra, autoritzada pel bisbe de Tortosa, va ser encarregada per l'empresari Manuel Monté i impulsada pel vicari Pere Josep Masip. Durant la Guerra Civil, l'església va quedar malmesa i l'estàtua de Sant Miquel Arcàngel de la fornícula de la façana va ser destruïda.

Tipus: BCIL, Immoble

Disposició: Aprovació Definitiva Comissió Urbanisme

Data disposició: 13/10/1982

Publicació: DOGC 15/12/1982

Titularitat: altres

Estat de conservació: Mitjà

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: Parròquia

Adreça: Plaça de l'Església, 5

Telèfon: 977 82 50 54

Fax: 977 82 50 54

Lloc web: http://www.lloar.altanet.org

Adreça electrònica: aj.lloar@altanet.org

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.185936], [0.750624]