Masia del Mas

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Masos

Comarca: Baix Penedès

Municipi: Llorenç del Penedès

Adreça: C/ de Llevant. C/ Pompeu Fabra.

Descripció:
La Masia del Mas té un aspecte molt característic. Presenta una torre rectangular coberta amb un terrat amb balustrada, i l'edifici principal està rematat amb merlets que atorguen al conjunt un caire medieval. La seva estructura és molt similar a una fortificació.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Residencial. Masia.

Estil: Obra popular. Historicisme.

Datació: Segles XIX-XX.

Localització: A l'est del nucli urbà.

Descripció:

L'edifici és format per un pati al qual s'accedeix mitjançant una porta de ferro forjat. La façana principal presenta, al centre, una torre quadrangular amb una sèrie de finestres d'arc de mig punt aparellades i una balustrada com a remat. Als peus de la torre hi ha una estructura horitzontal amb dues portes semicirculars, damunt la qual hi ha un terrat amb barana. A cada banda de la torre hi ha una estructura en forma de ela. Al costat dret hi ha dues arcades d'arc carpanell i unes finestres de mig punt aparellades, tot és rematat per merlets. A l'esquera hi ha l'habitatge, que és de dues plantes. Els baixos presenten una portalada d'arc de mig punt, una finestra rectangular i una porta amb llinda. El pis noble té dos balcons amb barana de ferro i porta balconera. Les golfes presenten una sèrie de finestres aparellades. La construcció és feta de paredat.

Notes històriques:

Antigament era una masia rodejada de camps propera al nucli de poblament de Llorenç del Penedès. La casa forma part de l'herència familiar que passà de generació en generació. Presenta modificacions realitzades fa un segle, com ara la construcció de la façana principal actual i la torre, que donen un caire defensiu a l'edificació.

Tipus: BCIL

Disposició: Pla d'ordenació Urbanística Municipal.

Data disposició: 25/04/2005

Publicació: 26/07/2005

Titularitat: privada

Estat de conservació: Bo.

Accés: Fàcil.

Ús i funció actual: Espai d'art les Quintanes.

Observacions:

A l'antiga bodega podem trobar, des de l'any 2005, una galeria d'art, on també es realitzen conferències, concerts, performances, presentacions de llibres...
A més, també en aquesta casa es troba l'estudi de la pintora Maria Teresa Baltasar, on es pot veure l'estudi i la seva obra.
Es pot visitar la galeria tots els dies de l'any trucant al telèfon 977677108.
artinfo@artquintanes.com

Adreça: C/ de Llevant. C/ Pompeu Fabra.

Telèfon: 977 677 106 Ajuntament.

Fax: 977 678 607 Ajuntament.

Lloc web: http://www.llorenc.altanet.org/

Adreça electrònica: aj.llorenc@altanet.org

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.281638], [1.553199]