Cal Franc

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Cases singulars

Comarca: Priorat

Municipi: Margalef

Adreça: Plaça de Sant Miquel, 6.

Descripció:
L'habitatge, projectat per un arquitecte o mestre d'obres desconegut s'inspira en elements ornamentals d'estil modernista, basats en exemples d'aquesta arquitectura de la ciutat de Reus. Aquest fet marca els trets característics de l'edifici i fa que destaqui entre els altres edificis del poble.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Civil. Casa.

Estil: Obra popular.

Datació: Cap al 1920.

Localització: Nucli urbà

Descripció:

La Casa Franch està situada al centre de Margalef, just al davant de l'Ajuntament. Va ser reformada en un estil modernista tardà als anys 20 per un descendent del poble, establert a Reus, que tenia altres finques al poble i que es dedicava a l'exportació de blat. L'edifici té una façana equilibrada i simètrica amb planta baixa i tres pisos. Cadascun té tres obertures, portes a peu de carrer i balcons de ferro fos, amb motius vegetals, a les plantes. Els balcons del primer i segon pisos són correguts i, mentre que les portes dels laterals tenen llinda, les centrals es destaquen amb una arcada, molt rebaixada al primer pis, on l'obertura és més ampla. La façana va ser projectada amb profusió d'elements decoratius, amb combinació dels colors blau i verd en els guardapols, el trencadís i les quatre peces ceràmiques del coronament; amb els esgrafiats rosats amb motius vegetals sobre un parament de façana beix al segon i tercer pisos. L'estuc simula carreus als baixos i al primer. Destaca per ser tipològicament ben diferent de la resta de la població.

Titularitat: privada

Estat de conservació: Bo

Bibliografia:

ARNAVAT, Albert; CABRÉ, Tate: Arquitectura modernista del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Diputació de Tarragona, 2011.

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: Habitatge.

Adreça: Plaça de Sant Miquel, 6.

Telèfon: 977 819 167 Ajuntament

Fax: 977 819 167 Ajuntament

Lloc web: http://www.margalef.altanet.org

Adreça electrònica: aj.margalef@altanet.org

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.284490], [0.753935]