Ermita de Sant Salvador

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Centres religiosos, Ermites

Comarca: Priorat

Municipi: Margalef

Adreça: Barranc de Sant Salvador

Descripció:
L'ermita de Sant Salvador és una petita construcció d'una sola nau, coberta per volta de canó que arrenca d'un petit fris continu. Molt a prop d'aquesta ermita trobem una font que reb el mateix nom.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Religiós. Ermita.

Estil: Obra popular

Datació: Segle XVI

Localització: Als afores, al barranc de Sant Salvador.

Descripció:

L'ermita és una petita construcció d'una sola nau, coberta per volta de canó que arrenca d'un petit fris continu. La volta es troba enguixada i  les parets estan recobertes de pedra en lloses. L'exterior es mostra arrebossat. Tota la construcció ha estat reformada l'any 1982. Al seu costat es troba l'antiga casa de l'ermità, troglodítica, amb diverses habitacions adjacents i repartides sense sentit, així com restes del que sembla que va ser l'antiga ermita, bastida amb paret seca. És un edifici refet després de l'incendi del 1936, amb una nau i cor. Al costat té la casa de l'ermità, arruïnada, i la Font de Sant Salvador, en un racó, amb un mig canó de pedra, per on brolla l'aigua. El seu entorn ha estat arranjat com a àrea d'esplai.

Notes històriques:

No hi ha dades sobre la construcció primitiva però, a jutjar per les antigues edificacions troglodítiques que l'acompanyen, el seu origen és realment antic. Segons la tradició, la font propera fou construïda pels monjos d'Scala Dei. Res no tindria d'estrany que l'ermita tingués un origen semblant, encara que no hi ha cap document que ho acrediti. La construcció documental de l'ermita es pot datar al segle XVI.

Titularitat: altres

Estat de conservació: Bo

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: Culte. Ermita.

Adreça: Barranc de Sant Salvador

Telèfon: 977 819 167 Ajuntament

Fax: 977 819 360 Ajuntament

Lloc web: http://www.margalef.altanet.org/

Adreça electrònica: aj.margalef@altanet.org

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.274991], [0.777445]