Església de Sant Miquel

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Centres religiosos, Esglésies

Comarca: Priorat

Municipi: Margalef

Adreça: Plaça Sant Miquel

Descripció:
L'església de Sant Miquel és un edifici de tres naus sense creuer, cobert amb volta de canó la central, amb llunetes, i d'aresta les laterals.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Religiós. Església.

Estil: Barroc

Datació: 1767

Localització: Nucli urbà

Descripció:

L'església de Sant Miquel és un edifici de tres naus sense creuer, cobert amb volta de canó la central, amb llunetes, i d'aresta les laterals. Els murs i la teulada estan separats per un ampli fris. La teulada és a dues aigües en dos trams. La façana, com la resta del temple, és de pedra i reforçada per carreus als angles.  La única part decorada es localitza a l'exterior, la portalada a la que s'accedeix per unes escales. Aquesta presenta un arc escarser amb un petit motiu ornamental al centre i és envoltada per un guardapols. A sobre trobem una fornícula amb  una creu de ferro. Al centre de la façana s'observa un petit rosetó. L'interior del temple és enguixat i conserva, d'abans de la Guerra Civil, unes restes de pintures decoratives. El campanar, de planta quadrada, és adossat al costat esquerre.

Notes històriques:

L'església de Margalef de Montsant va ser aixecat a la segona meitat del segle XVIII. La façana és mancada de data, però a la finestra de la sagristia, a la part posterior del temple, trobem, de cap per avall, la data de 1767, probable any de l'acabament de la construcció. El campanar sembla ser aixecat amb posterioritat. Durant la Guerra Civil l'edifici va ser incendiat i perdé els altars.

Tipus: BCIL

Disposició: Annex V de les normes subsidàries i complementàries de plantejament de la província de Tarragona.

Data disposició: 1983

Titularitat: altres

Estat de conservació: Bo

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: Culte. Església.

Adreça: Plaça Sant Miquel

Telèfon: 977 819 167 Ajuntament

Fax: 977 819 167 Ajuntament

Lloc web: http://www.margalef.altanet.org

Adreça electrònica: aj.margalef@altanet.org

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.284370], [0.754392]