Casa el Cacahuero

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Cases singulars

Comarca: Montsià

Municipi: Mas de Barberans

Adreça: C/Major, 28 - C/Santa Teresa, 23

Descripció:
Aquest edifici, corresponent a l'antiga casa Sevilet, comptava amb un molí d'oli a la planta baixa, actualment en desús. La construcció

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Civil. Habitatge.

Estil: Obra popular

Datació: 1862

Localització: Es troba al centre del casc urbà.

Descripció:

Edifici de planta trapezoïdal amb dues façanes, una orientada al carrer Major i l'altre al de Santa Teresa. Està fet de maçoneria amb carreus escairats als angles i arrebossat a la planta baixa de la façana principal. Aquesta consta de planta baixa, dos pisos i golfes i la posterior només d'un pis, donat el desnivell dels carrers. La coberta és a doble vessant amb un ràfec d'ample volada. La façana principal, que dóna al carrer major, presenta a la planta baixa una porta central amb els brancals i l'arc de mig punt rebaixat adovellat fets de pedra. Les finestres es distribueixen de manera irregular i presenten tipologies diverses. Algunes es cobreixen amb arc rebaixat i altres amb llinda. A les golfes es disposa d'una finestra allargada amb altres dues petites a cada costat, una d'elles tapiada. La façana posterior consta d'una porta amb llinda i dues finestres, una d'elles també tapiada.  

Notes històriques:

Aquest habitatge disposava antigament d'un molí d'oli a la planta baixa. Actualment està en desús i a la llinda de la porta posterior es pot veure la inscripció "1862".

Titularitat: privada

Estat de conservació: Mitjà

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: Habitatge

Adreça: C/Major, 28 - C/Santa Teresa, 23

Telèfon: 977 739 000 (ajuntament)

Fax: 977 739 146 (ajuntament)

Lloc web: http://www.masdebarberans.net/

Adreça electrònica: aj.mbarberans@altanet.org

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [40.734714], [0.373667]