Ermita de Sant Antoni

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Centres religiosos, Ermites

Comarca: Baix Camp

Municipi: Maspujols

Adreça: Carrer de l'Ermita

Descripció:
Ermita construïda al segle XVIII al cim d'un petit turó, avui a tocar ja amb el nucli urbà del poble, i restaurada l'any 1963.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Religiós. Ermita

Estil: Obra popular

Datació: Segles XVIII-XX

Localització: Als afores de la població, al costat del cementiri.

Descripció:

Bastida dalt d'un turó, al costat del cementiri de la vila, s'hi arriba per un camí de xiprers des del poble. Edifici d'una sola nau, de planta rectangular, obra de paredat amb reforços de carreus en els angles. Façana pràcticament tota arrebossada de blanc, coronada per una espadanya alta, doble, amb quatre campanes. Porta d'arc rodó, adovellat. Capçalera arrodonida, amb l'altar senzill. Interessant coberta, amb embigats i encavallaments de fusta que sostenen un sostre nou, de maons, i teulada de dues vessants. Interior totalment emblanquinat. Té annexada, prop de la capçalera, a la banda del poble, una capella de planta quadrada de parament més antic.

Notes històriques:

Ermita construïda, com les de la mateixa advocació, dalt d'un coster. Bastida el segle XVII, fou restaurada desprès de la guerra dels Matiners, és a dir entorn 1850. Al seu costat s'hi edificà el 1860 l'actual cementiri, realitzat en estil pompeià. A Sant Antoni també hi tenia casa l'ermità. Ha estat restaurada uns vint anys enrera, amb algunes modificacions a la façana.

Titularitat: altres

Estat de conservació: Bo

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: Culte

Observacions:

Segons la tradició hi havia una antiga torre, de la qual no es conserva cap rastre, a la carena denominada torre de la Perruca.

Adreça: Carrer de l'Ermita

Telèfon: 977 81 50 86 (Ajuntament)

Fax: 977 81 58 56 (Ajuntament)

Lloc web: http://www.maspujols.altanet.org/

Adreça electrònica: aj.maspujols@altanet.org

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.181134], [1.043617]