Juvenal Sansó Garrit

Tipus de recurs: Personatges, Pintors i escultors

Comarca: Baix Camp

Municipi: Maspujols

Adreça: Plaça de l'Església

Descripció:
Juvenal Sansó Garrit (Reus 1929). Pintor relacionat familiarment amb Maspujols i que ha desenvolupat la seva obra a les Filipines, Europa i els Estats Units. S'exilià amb la seva família a Manila a l'edat de cinc anys, on començà la seva formació com a pintor, que continuà a Europa. Féu els primers estudis de pintura a l'Escola Nacional Superior de Belles Arts de Filipines, a Manila, estudis que continuà a Roma i a l'Escola Nacional Superior de Belles Arts de París, on, anys més tard, establí la seva residència i féu la seva primera exposició. La seva obra ha estat guardonada amb diversos premis, s'ha exposat en galeries i museus i bona part pertany a col·leccionistes privats. D'estil dinàmic, de línies ferma i de cromatisme intens, les seves obres, fruit de diverses tècniques, ofereixen una visió molt personal, de vegades onírica, de la natura. A Manila hi ha un carrer que porta el seu nom.

Galeria d'imatges:

   

Any en què comença l'activitat: 1945

Tipus: Paisatgista. Realisme màgic

Materials que utilitza: Aquarel·les, acríl·lic

Tècniques: DInamisme

Exposicions individuals: Exposicions individuals a Filipines, Mèxic, Itàlia, Anglaterra i els EUA.

Premis: Rebé el primer premi de pintura a l'oli i d'aquarel·la de l'Associació d'Art de Filipines (1951), i la seva obra Leuers nominada Print of the Year pel Cleveland Museum (1964)

Obres en museus o col·leccions privades: Ha exposat a múltiples sales i museus de Filipines, França, Itàlia, Estats Units d'Amèrica, Anglaterra i Mèxic.

Adreça: Plaça de l'Església

Lloc web: http://www.juvenalsanso.com/index.htm

Adreça electrònica: info@galeriejoaquin

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.182094], [1.046539]