Lo Raval

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Centres històrics

Comarca: Ribera d'Ebre

Municipi: Miravet

Adreça: C/Raval

Descripció:
Des del segles XIX els terrissers de Miravet, anomenats canterers pel fet d'elaborar cànters, es troben instal·lats al barri de la Raval, al nord-est del municipi.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Edifici civil. Habitatge particular.

Estil: Obra popular

Datació: Segles XVIII-XIX-XX

Localització: Aquest barri se situa a les afores del municipi, a la banda de nord-est

Descripció:

Aquest barri de terrissers o canterers s'articula al voltant del carrer del Raval i de la carretera TV-3023 en direcció Benissanat. Les construccions més antigues presenten una planta rectangular i cobertes amb teulada, majoritàriament a doble vessant. Consten de planta baixa, primer pis  i golfes.  Tenen portals amb arc rebaixat, finestres rectangulars amb balcons i galeries a les golfes. Algunes  estan fetes amb paraments arrebossats amb terra i conserves restes de pintura o de calç

Notes històriques:

El creixement de la població de Miravet ha fet que la ubicació d'aquest gremi variés al llarga del temps. Els primers documents escrits que fan referència als canterers daten del segle XVII. L'últim emplaçament on es van situar els terrissaires de Miravet el segle XIX va ser al carrer del Raval, lloc on encara es troben a l'actualitat. A finals del segle XIX i principis del segle XX Miravet comptava amb vint famílies que es dedicades a la ceràmica. Després de la guerra civil, la pèrdua de població, la mecanització i els nous materials van fer disminuir el nombre de canterers. Avui en dia queden en actiu set tallers i restes d'antics forns i tallers que van ser abandonats.

Titularitat: privada

Estat de conservació: Mitjà

Accés: Fàcil

Condicions de visita: Exterior a l'aire lliure.

Ús i funció actual: Habitatge particular

Observacions:

Declarat zona d'Interès Artesanal.

Adreça: C/Raval

Telèfon: 608 189 733

Lloc web: http://www.miravet.altanet.org/turisme

Adreça electrònica: infomiravet@altanet.org

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.042369], [0.604061]