Església de Sant Roc

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Centres religiosos, Esglésies

Comarca: Priorat

Municipi: Molar, El

Adreça: Plaça de l'Església

Descripció:
Construcció edificada a finals del segle XVIII, al sector septentrional del municipi, al lloc on s'havia bastit l'anterior de caràcter provisional. A principis del segles XX va patir un incentiu fortuït i l'any 1936 els altars i les imatges van ser cremades.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Religiós. Església

Estil: Barroc

Datació: 1788

Localització: Es troba a la banda septentrional del municipi, a la plaça de l'Església.

Descripció:

Aquest edifici presenta una planta rectangular, tres naus i absis poligonal. La nau central està formada de quatre tramades, a la primera de les quals es situa el cor. Les naus laterals, cobertes amb volta d'aresta, constitueixen les capelles laterals, unides entre si a través d'un petit pas. Els murs finalitzen a la part superior amb un fris continu del qual arrenca una volta de mig punt amb llunetes. De l'interior destaquen alguns dels elements realitzats amb ferro forjat. La façana, arrebossada, presenta una porta principal de mig punt adovellada damunt de la qual hi ha una fornícula amb la imatge de Sant Roc,  emmarcada per pilastres d'ordre toscà, coronades per un timpà convex coronat per tres pinacles, el central molt més desenvolupat. A la part superior de la façana hi ha un ull de bou i un petit campanar d'espadanya. A la dreta es situa el campanar principal, de planta quadrangular amb els angles retallats i una obertura de grans dimensions per cada costat. Es corona per una balustrada.

Notes històriques:

Església construïda l'any 1788 per uns paletes de la Fatarella, degut al mal estat de conservació de l'anterior construcció, de caràcter provisional i que havia quedat petita pels habitants de la vila. Durant un període va ser sufragània de la de Garcia. Al 1901, a la nit de Reis, va patí un incendi i es va haver de reparar immediatament. El juliol de 1936 es van cremar els altars i les imatges.

Tipus: BCIL, Bé Cultural d'Interès Local

Disposició: Aprovació definitiva Comissió d'Urbanisme

Data disposició: 25/11/2010

Publicació: DOGC 23/09/2011

Titularitat: altres

Estat de conservació: Bo

Accés: Fàcil

Condicions de visita: Lliure des de l'exterior. A l'interior els dies de celebració

Ús i funció actual: Culte. Parròquia

Adreça: Plaça de l'Església

Telèfon: 977 82 51 27

Fax: 977 82 52 00

Lloc web: http://www.molar.altanet.org

Adreça electrònica: aj.molar@altanet.org

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.164684], [0.705564]