Cal Cintet

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Cases singulars

Comarca: Baix Penedès

Municipi: Montmell, El

Adreça: Carrer Major, 10

Descripció:
Aquest casal senyorial es considera el més antic de la Joncosa. Es tracta d'un edifici adossat a una torre quadrada i protegit per un baluard.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Residencial. Habitatge.

Estil: Obra popular.

Datació: Segle XVII.

Localització: Nucli històric de la Joncosa de Montmell.

Descripció:

Al carrer Major de la Joncosa hi ha tres cases que daten de temps antics, la més antiga de les quals és la coneguda popularment com Cal Cintet. L'accés a la casa es fa a través d'una gran portalada realitzada pels amos actuals, que tanca un petit pati amb una escala que mena a la veritable porta d'accés a la casa. La façana presenta en el seu cos central la porta d'entrada amb un arc de mig punt, dos balcons a la part central i a la part superior tres petites finestres d'arc de mig punt que corresponen a les golfes. A la part esquerra del cos central de l'edifici hi ha una torre, que és la part més modificada de la casa, on també podem veure unes finestres d'arc de mig punt. A l'interior de la casa es troben nombroses espitlleres, una gruta i una presó. També a l’interior de la casa hi ha una sala coberta amb volta de canó que conté un retaule i un altar barroc dedicat a la Mare de Déu del Roser.

Notes històriques:

La casa de Cal Cintet (1600) juntament amb dues cases més, cal Ventosa (1877) i Can Papiol, són el nucli a partir del qual s'originà el poble de la Juncosa. Aquestes cases, juntament amb les seves grans propietats, pertanyien a senyors feudals que tenien sota el seu domini nombrosos treballadors. Ens trobem, doncs, davant de cases feudals. La casa de Cal Cintet fou comprada pels pares dels actuals amos al voltant de 1920, juntament amb totes les propietats.

Titularitat: privada

Estat de conservació: Bo.

Accés: Fàcil.

Condicions de visita:

Ús i funció actual: Habitatge.

Observacions:

També denominada Casa de Manso-Vidal.

Adreça: Carrer Major, 10

Telèfon: 977.68.84.29

Fax: 977.68.84.10

Lloc web: http://www.elmontmell.cat/

Adreça electrònica: ajuntament@elmontmell.cat

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.315700], [1.453575]