La Farinera

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Arquitectura industrial, Fàbriques

Comarca: Ribera d'Ebre

Municipi: Móra d'Ebre

Adreça: Plaça de la Llanterna

Descripció:
L'edifici de la Farinera és un edifici noucentista inacabat, caracteritzat per la seva estructura d'obra vista de maó. La seva construcció és fruit d'un projecte Pere Domènech i Roura, fill de l'arquitecte modernista Lluís Domènech i Montaner

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Industrial. Farinera.

Estil: Noucentisme de postguerra.

Datació: 1951-1952

Localització: Es troba a l'extrem occidental del nucli de Móra d'Ebre.

Descripció:

La Farinera és un edifici bastit en maons de planta aproximadament rectangular amb un jardí, i formada per diversos cossos adossats. Està distribuït en planta baixa, primer pis i golfes. La planta baixa te uns finestrals allargats mentre que al primer pis, les obertures són finestres balconeres i a les golfes hi ha petites finestres. A la façana principal hi destaca una tribuna coberta amb una teulada a tres vessants sostinguda per grans mènsules ornamentades. Aquesta façana està rematada per un gran arc de mig punt central i un voladís sostingut per mènsules decorades. Al costat de la façana principal, hi ha un portal adossat que dóna accés al jardí. És una portalada d'arc de mig punt amb impostes motllurades i emmarcat per dues pilastres rematades amb capitells que sostenen un timpà triangular motllurat.

Notes històriques:

És un edifici projectat per Pere Domènech Roura, fill de l'arquitecte modernista Lluís Domènech i Montaner. Va ser projectat per ser utilitzat com una fàbrica de farina (d'aquí el seu nom), i les obres van començar el 1951, però l'empresa va tancar a finals dels anys 1960. A l'any 1979 s'hi instal·là una fàbrica de taüts.

Titularitat: privada

Estat de conservació: Bo

Bibliografia:

La Farinera. Móra d'Ebre": La Riuada, 20.

 

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: En desús

Observacions:

Actualment està en desús i la projecció d'una zona residencial pot afectar l'immoble.

Adreça: Plaça de la Llanterna

Telèfon: 977 400 012 Ajuntament

Fax: 977 400 955 Ajuntament

Lloc web: http://www.moradebre.altanet.org

Adreça electrònica: informació@moradebre.cat

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.091470], [0.640614]