Capella del Sant Crist

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Centres religiosos, Esglésies

Comarca: Tarragonès

Municipi: Pallaresos, Els

Adreça: Carrer Major, cantonada carretera TV-2236

Descripció:
La capella del Sant Crist és una bella i petita capella neogòtica, amb molts elements d'aquest estil com són arcs ogivals, fines columnes amb capitells esculpits, pinacles, entre d'altres.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Religiós. Capella

Estil: Historicisme

Datació: 1902

Localització: Cementiri dels Pallaresos

Descripció:

Davant la porta d'entrada principal del cementiri de Els Pallaresos, trobem una cripta neogòtica. La construcció és una petita i bella capella d'etil gòtic flamíger.  Presenta molts elements ornamentals d'aquest estil com són arcs ogivals, fines columnes amb capitells esculpits, pinacles, entre d'altres. La seva forma és rectangular i els costats de la capella estan ornamentats amb pinacles estilitzats de gran decorativisme. La façana principal té un acabament desigual i queda rematada amb forma de triangle. Es pot afirmar que la capella del Sant Crist respon totalment a l'esquema dels panteons funeraris de l'estil historicista.

Notes històriques:

La cripta del cementeri va ser bastida per la família Bofarull i Pallarès, concretament per les germanes Dolors i Josepa, propietàries de la coneguda casa Bofarull, l'any 1902. No coneixem l'arquitecte que la va dur a terme però si sabem que, en un principi, l'Ajuntament mostrà certes reticències, les quals foren salvades mercès a les cessions fetes per ambdues germanes. El cementiri on es localitza la cripta és també un conjunt interessant que va ser construït l'any 1888, de petites dimensions, el seu estil es força atraient.

Tipus: BCIL

Data disposició: 25/02/2003

Publicació: DOGC

Titularitat: publica

Estat de conservació: Bo

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: Religiós. Capella

Adreça: Carrer Major, cantonada carretera TV-2236

Telèfon: 977 610600 /977 610627 Ajuntament

Fax: 977 610568 Ajuntament

Lloc web: http://www.ajuntamentdelspallaresos.cat

Adreça electrònica: info@ajuntamentdelspallaresos.cat

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.179262], [1.264367]