Casa Andreu

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Cases singulars

Comarca: Tarragonès

Municipi: Pallaresos, Els

Adreça: Plaça de l'Església, 4

Descripció:
La reforma de la casa Andreu la va realitzar l'arquitecte Josep M. Jujol . D'aquesta reforma, cal destacar la reforma parcial de la façana amb uns finestrals al primer pis de llinda i ampit corbats i a la planta baixa un original balcó trigeminat. Les golfes presenta una galeria correguda d'arquets de mig punt. L'habitatge té una bella porta d'entrada, amb motllures geomètriques.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Edifici residencial. Habitatge.

Estil: Renaixement. Modernisme.

Datació: Segle XVI, XIX, XX.

Localització: Nucli urbà

Descripció:

Casa Andreu és un dels edificis més característics de la vila. La reforma de la casa la va realitzar l'arquitecte Josep M. Jujol. Els orígens de la casa són del segle XVI, però les restes més destacades són del segle XIX i XX. A la planta baixa de l'edifici trobem la porta d'entrada realitzada amb arc de mig punt, tancada per una bella porta de fusta treballada amb metall, que dóna accés al vestíbul de la casa, on s'observa  un banc de pedra decorat amb ceràmica de manises i un arc rebaixat. A les habitacions situades al fons s'entra mitjançant uns arcs de mig punt. Al primer pis trobem una galeria de fusta que es pot veure des del vestíbul. El primer pis, vist des de l'exterior, presenta finestrals de llinda i ampit corbats i a la planta baixa un original balcó trigeminat, la obertura central, més gran. També cal destacar, l'estructura de les golfes, on apareix una galeria correguda d'onze arcs suportats sobre pilastres de fusts de maó. La cornisa de la casa és rectilínia però sobresurten molt les teules àrabs. L'any 1920 Jujol va començar a rehabilitar la casa. Les obres s'aturaren el 1927. Encastada a la façana trobem una font datada l'any 1863.

Tipus: BCIL

Disposició: Edicte sobre uns acords de la Comissió Territorial d'Urbanisme de Tarragona referents al municipi dels Pallaresos.

Data disposició: 31/01/2003

Publicació: DOGC 25/02/2003

Titularitat: privada

Estat de conservació: Bo

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: Habitatge

Adreça: Plaça de l'Església, 4

Telèfon: 977 610 600 / 977 610 627 Ajuntament

Fax: 977 610 568 Ajuntament

Lloc web: http://www.ajuntamentdelspallaresos.cat

Adreça electrònica: info@ajuntamentdelspallaresos.cat

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.175134], [1.269479]