Casa Solé

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Cases singulars

Comarca: Tarragonès

Municipi: Pallaresos, Els

Adreça: Plaça de l'Església, 7

Descripció:
El més destacable de la casa Solé és la reixa de la finestra esquerra de la planta baixa que va ser projectada per l'arquitecte modernista Josep Maria Jujol l'any 1927.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Edifici residencial. Habitatge.

Estil: Renaixentista

Datació: Segle XVIII

Localització: Nucli urbà

Descripció:

Casa Solé és un habitatge que presenta planta baixa i dos pisos d'alçada. A la planta baixa trobem la porta d'entrada d'arc escarser i dovelles, a la que s'accedeix per dos grans graons de pedra. A la dovella central d'aquesta porta hi ha un petit escut on trobem gravat l'any 1796. Al primer pis trobem tres obertures, dues finestres, i un balcó al mig. Les golfes ens mostren tres finestres de grans dimensions acabades en arcs sense motllures de mig punt . La casa va ser restaurada per Jujol l'any 1941. El més destacable de l'edifici és la reixa de la finestra esquerra de la planta baixa. La reixa  és de forja pintada de color gris, i no massa recargolada, més aviat és de forma geomètrica i segueix estructuralment la forma de la finestra a la qual protegeix. La forma de la finestra és irregular; rectangular als costats laterals i amb forma cilíndrica a la part central. La reixa està protegida per una teuladeta àrab que sobresurt de la façana.

Tipus: BCIL

Disposició: Edicte sobre uns acords de la Comissió Territorial d'Urbanisme de Tarragona referents al municipi dels Pallaresos

Data disposició: 31/01/2003

Publicació: DOGC 25/02/2003

Titularitat: privada

Estat de conservació: Bo

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: Habitatge

Observacions:

La façana, originalment de tipus neoclàssic, va ser embellida amb les reixes de la planta baixa projectades per Jujol l'any 1927 i forjades pel serraller Joan Cardó, del Vendrell. No van ser instal·lades fins el 1942 (la de la dreta és una còpia de l'original feta el 1996).

Adreça: Plaça de l'Església, 7

Telèfon: 977 610 600 / 977 610 627 Ajuntament

Fax: 977 610 568 Ajuntament

Lloc web: http://www.ajuntamentdelspallaresos.cat

Adreça electrònica: info@ajuntamentdelspallaresos.cat

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.175297], [1.269489]