Cementiri de Perafort

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Cementiris

Comarca: Tarragonès

Municipi: Perafort

Adreça: C/ Nou. Al final.

Descripció:
A banda i banda presenta nínxols de tres pisos amb teulada de ceràmica marró i cresteria negra. Al fons, s'aprecien petits panteons, amb teulada de ceràmica i també amb cresteria negra.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Civil. Cementiri.

Estil: Obra popular

Datació: Inici segle XX

Localització: Situat a mig kilòmetre al sud de les darreres cases del carrer Nou de Perafort.

Descripció:

A banda i banda presenta nínxols de tres pisos amb teulada de ceràmica marró i cresteria negra. Al fons, s'observen petits panteons, amb teulada de ceràmica i també amb cresteria negra. A l'esquerra, una capella amb un enterrament al terra; la capella i els petits panteons són tancats amb reixes de ferro forjat. Tot l'espai està enjardinat i té xiprers. Aquest cementiri ha estat, recenment, reformat.

Notes històriques:

La primera notícia que tenim del fossar fa relació al trasllat de l'antiga església del Codony i dels seus annexos al costat esquerre de la nova parròquia davant el Perafort. Això, però, sembla que no fou de manera immediata, ja que el vell fossar del Codony es devia emprar encara alguns anys. La benedicció solemne del vell fossar fou el 25 de setembre de 1776. Sembla, també, que a Perafort hi hagué un petit cementiri dins del nucli primitiu. Per raons higièniques i urbanístiques -per a poder endreçar bé la plaça de l'església- el 1883, l'Ajuntament feu possible el trasllat d'aquest cementiri a un nou indret allunyat del poble. Primer, es pensà de fer-ne un de sol -per a Perafort i Puigdelfí- però finalment se'n feren dos. El nou fossar s'inaugurà el 1919, però no entrà en funcionament fins el 1929.

Titularitat: publica

Estat de conservació: Bo

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: Cementiri

Adreça: C/ Nou. Al final.

Telèfon: 977 625 006 Ajuntament

Fax: 977 610 027 Ajuntament

Lloc web: http://www.perafort.com/web02/

Adreça electrònica: ajuntament@perafort.com

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.184404], [1.252403]