Església de Sant Martí

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Centres religiosos, Esglésies

Comarca: Conca de Barberà

Municipi: Piles, Les

Adreça: C/ Major

Descripció:
A l'interior del nucli de les Piles es conserva aquest edifici religiós, de construcció barroca i amb alguns elements neoclàssics, bastit sobre una antiga església romànica ja documentada a finals del segle XII.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Religiós. Església.

Estil: Barroc amb elements neoclàssics.

Datació: Segle XVIII.

Localització: Nucli històric de les Piles.

Descripció:

L’església de Sant Martí és un temple de característiques barroques consagrat l’any 1723 que conté elements neoclàssics. L’edifici consta d’una sola nau, absis semicircular i una coberta amb una teulada a doble vessant. La façana és d’estil neoclàssic, amb una portalada d’arc rebaixat de pedra tallada i on es pot observar la data de consagració gravada a la seva llinda. Al mig de la llinda hi ha esculpida una voluta que es situa just a sota d’una petita fornícula, actualment buida. Per damunt de la capella es troba un petit rosetó. A l’esquerra de la façana es va construir un campanar de planta quadrada on s’ha col·locat un rellotge.

Notes històriques:

L’església de Sant Martí es va aixecar en el mateix indret on es trobava un temple romànic datat del segle XII. El temple l’havia edificat el bisbe de Vic que en cedir la titularitat a l’arquebisbe de Tarragona, Bernat Tort entre el 1146 i 1154. Al segle XVII l’església de Santa Llúcia de Torlanda era sufragània d’aquest temple. Durant la guerra civil aquesta església fou destruïda.

Titularitat: altres

Estat de conservació: Bo.

Accés: Fàcil.

Ús i funció actual: Religiós. Culte.

Adreça: C/ Major

Telèfon: 977 881 088 Ajuntament

Fax: 977 881 088 Ajuntament

Lloc web: http://www.piles.altanet.org

Adreça electrònica: aj.piles@altanet.org

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.503535], [1.342114]