Ermita de Santa Madrona

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Centres religiosos, Ermites

Comarca: Terra Alta

Municipi: Pobla de Massaluca, La

Adreça: Turó a l'entrada del poble.

Descripció:
L'ermita de Santa Madrona és un edifici que presenta planta rectangular, amb portalada de mig punt adovellada. Al seu costat es situen les estacions del Via Crucis a manera de Calvari.

Galeria d'imatges:

   

Estil: Religiós. Ermita.

Datació: 1953-1980

Localització: Està situada dalt d'un tossal al entrar a la al poble per Vilalba.

Descripció:

L'ermita és un edifici de planta rectangular d'una sola nau i un annex com a sagristia a la part posterior, de menys alçada. La oberta és de teula a dues aigües i de teula àrab. La porta d'accés és de mig punt adovellada i a sobre s'observa un ull de bou. La il·luminació del temple es realitza a través de petites finestres, una per lateral i situades a gran alçada.  La construcció és senzilla i realitzada amb paredat i amb carreus de reforç als angles. Rematant l'edifici hi ha una espadanya de pedra. A l'interior del temple trobem un petit cor als peus. L'ermita està molt restaurada.

Notes històriques:

Aquesta ermita va partir les conseqüències de la passada guerra civil, i va ser restaurada l'any 1953. La festivitat de Santa Madrona se celebra el dissabte més proper al15 de març. L'any 1955 es va crear al camí anant cap a l'ermita un Via Crucis, a manera de calvari.

 

Titularitat: altres

Estat de conservació: Bo

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: Culte. Ermita.

Observacions:

Al costat l'ermita es troben les estacions del calvari, realitzades amb pilons de fusta amb una fornícula dins la que es col·loquen ceràmiques pintades representant les escenes de la passió.

Adreça: Turó a l'entrada del poble.

Telèfon: 977 439 754 Ajuntament

Fax: 977 439 925 Ajuntament

Lloc web: http://www.poblamassaluca.altanet.org

Adreça electrònica: cdomenech@poblamassaluca.altanet.org

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.180059], [0.350270]