Església de Sant Antoni

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Centres religiosos, Esglésies

Comarca: Terra Alta

Municipi: Pobla de Massaluca, La

Adreça: C/Major i C/ Església

Descripció:
L'església de Sant Antoni presenta una sola nau i capelles laterals entre els contraforts. La decoració de la façana és molt senzilla. Cal destacar el frontó triangular que conté la imatge de Sant Antoni.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Religiós. Església.

Estil: Gòtic tardà. Renaixement .

Datació: Segle XVII

Localització: Nucli urbà

Descripció:

L'església de Sant Antoni és un edifici d'una sola nau i tres capelles laterals per banda, separades per contraforts. La construcció està bastida amb carreus. La planta, exteriorment, és  rectangular, i l'absis recte a l'interior. La capçalera té forma poligonal de cinc panys. Les voltes dels tres trams són de creueria amb tercerols, igual que la de la capçalera, que és poligonal. Les voltes de les capelles laterals són de creueria simple. S'observen nombroses claus esculpides. La façana principal és plana i senzilla, amb una petita portal d'entrada clàssica. A sobre un petit frontó triangular ens mostra dins d'una fornícula la imatge de Sant Antoni. El campanar és de planta quadrada i de poca alçada.

 

Notes històriques:

Aquesta església pertany al tipus d'esglésies on les voltes són gòtiques i la resta rel renaixement i del barroc, construïdes des de principis del segle XVII fins al XVIII. La tipologia és molt semblant a la de Vilalba dels Arcs i a la de Fatarella, encara que aquí l'escala és de mides més reduïdes i no presenta una porta d'accés tan gran com les anteriors.

 

Titularitat: altres

Estat de conservació: Bo

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: Culte. Església.

Observacions:

A la porta d'accés es por llegir : "DEODICATVIDIVO QVE ANTONIO-AÑO 1608" .

 

Adreça: C/Major i C/ Església

Telèfon: 977 439 754 Ajuntament

Fax: 977 439 925 Ajuntament

Lloc web: http:// www.poblamassaluca.altanet.org

Adreça electrònica: cdomenech@poblamassaluca.altanet.org

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.180732], [0.353246]