Ermita de Sant Antoni

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Centres religiosos, Ermites

Comarca: Priorat

Municipi: Porrera

Adreça: A les afores.

Descripció:
L'ermita de Sant Antoni presenta planta rectangular amb un petit annex a la capçalera, que està destinat a sagristia. Destaca la portalada d'arc de mig punt i la porta de fusta d'una derna amb la data 1885.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Religiós. Ermita.

Estil: Obra popular

Datació: Segle XVII-XVIII, XIX.

Localització: Als afores del poble.

Descripció:

L'ermita de Sant Antoni és un edifici de planta rectangular amb un petit annex a la capçalera, que està destinat a sagristia. El temple està construït de maçoneria i obra arrebossada i pintada i cobert per teulada a dos aigües. L'interior de I'ermita presenta una sola nau amb capçalera plana i dividida en cinc tramades i cor a la primera. A la façana destaca la porta d'accés en arc de mig punt i porta de fusta d'una derna amb la data de 1885, i un ull de bou. S'observa un campanar d'espadanya.

Notes històriques:

Cap a l'any 1610 va ser construïda l'ermita i va ser refeta el 1773. L'any1809 va ser ocupada pels francesos que la profanaren. Durant la primera guerra Carlina, el 1836, l'ermita va ser fortificada. Durant la tercera guerra Carlina va ser cremada el 1873 i el 1880 el rector Domingo Barceló n'inicià la reconstrucció. En Josep Ma. Simó, ric propietari local, pagà una nova imatge i hom hi traslladà el retaule de la Verge del Carme, procedent de l'església parroquial. Fou de nou malmesa el 1936. A causa de tot el seguit de vicissituds passades, l'edifici no conserva vestigis de les diferents èpoques.

Titularitat: altres

Estat de conservació: Bo

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: Culte. Ermita.

Observacions:

Es realitzava el Via Crucis i també romiatges per Sant Antoni Abad, amb cursa de genets pendent avall i també per Sant Antoni de Pàdua. Es puja a menjar la mona de Pasqua.

Adreça: A les afores.

Telèfon: 977 828 003 Ajuntament

Fax: 977 820 029 Ajuntament

Lloc web: http://www.porrera.org/

Adreça electrònica: aj.porrera@altanet.org

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.187249], [0.859463]