Casa Laguna

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Cases singulars

Comarca: Baix Camp

Municipi: Reus

Adreça: Carrer de Monterols, 15.

Descripció:
Edifici modernista del centre històric de la ciutat, projectat per l'arquitecte Pere Caselles Tarrats l'any 1904. La seva façana destaca per la combinació de ceràmiques de colors amb diferents motius geomètrics i vegetals.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Civil. Habitatge

Estil: Modernista

Datació: 1904

Localització: Nucli històric de Reus

Descripció:

Per la profusió de ceràmica vidriada i trencadís que la recobreix, la casa de Sixte Laguna Nieto, situada al carrer més comercial de Reus, podria figurar perfectament en un catàleg de Modernisme lisboeta o valencià. És una casa estreta, d'una sola crugia, que gràcies a aquest virtuosisme en l'aplicació ceràmica i també amb les diferents formes dels balcons, trilobular el segon i triangular el tercer, aconsegueix crear una imatge cromàtica i textural molt rica. Deixant de banda els baixos, que han estat totalment reestructurats, la façana dels pisos primer i segon combina l'obra vista a la franja central amb aplicacions ceràmiques a la part alta i baixa de cada alçada. A la franja superior del primer pis, s'hi troben dos botons que contenen les inicials del propietari. Al tercer pis, en canvi, el recobriment ceràmic seriat és total i omple tot l'interior de l'arc que dibuixa el coronament. Quatre pinacles sostenen de manera senzilla les platines helicoïdals que actuen com a barana del terrat. A ambdós costats del balcó del primer pis trobem dos medallons també en ceràmica amb les inicials del primer propietari: S (Sixte) i L (Laguna)

Tipus: BCIL

Disposició: Acord Ple Ajuntament

Data disposició: 16/07/2005

Titularitat: privada

Estat de conservació: Bo

Bibliografia:

AHMR. Expedient 79/1904.

MARCH, Jordi (et al.): Arquitectura Modernista de Reus. Reus: Pragma edicions, 2003.

ARNAVAT, Albert; CABRÉ, Tate: Arquitectura modernista del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Diputació de Tarragona, 2011.

Accés: Fàcil

Condicions de visita: Exterior.

Ús i funció actual: Habitatge. Comercial.

Adreça: Carrer de Monterols, 15.

Telèfon: 977 010 670 (Turisme)

Lloc web: http://www.reusturisme.cat/visitar/ruta-modernisme

Adreça electrònica: infoturisme@reus.cat

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.155425], [1.108026]