Orfeó Reusenc

Tipus de recurs: Centres culturals, Equipaments

Comarca: Baix Camp

Municipi: Reus

Adreça: Carrer Sant Llorenç, 14 43201

Descripció:
Es va fundar el 1860 com a secció coral del Centre de Lectura, i el 1893 va agafar el nom d'Orfeó Reusenc del Centre de Lectura, però el 1908, a causa de canvis en el reglament de l'entitat, la secció va haver d'esdevenir independent. A partir de 1926 l'entitat va creant noves seccions: l'esbart dansaire, la penya d'escacs de Reus, una secció de declamació i una de teatre... Tot i que la que de més pes i tradició és la massa coral. El 1960 es trasllada a la seu actual, al carrer Sant Llorenç. Actualment també fa diverses activitats, com el cinema en català, diversos concursos populars (de truites, de jocs de taula...), intercanvis de corals, participa en el actes de la festa Major de Reus i algunes de les seccions participen en actes d'altres municipis de Catalunya i en ocasions fora d'Espanya, com el cas de l'esbart dansaire i el cos de bastoners.

Galeria d'imatges:

   

Descripció:

El Teatre de l’Orfeó Reusenc, amb una capacitat per a 210 persones, es va remodelar l’any 1989 per donar millor cabuda a les actuacions de les diferents seccions que formen l’entitat: esbart dansaire, ball de bastons, sardanes, massa coral i l’elenc teatral.

Entre les produccions teatrals més destacades, a més de tenir una programació estable de teatre clàssic català, manté com a tradició la representació any rere any d’Els Pastorets.

Activitats:

L'Orfeó Reusenc és una entitat de la ciutat de Reus dedicada entre altres activitats al cant coral posseïnt la coral infantil "els Somiadors", l'adulta propiament "l'Orfeó Reusenc" i la de gent gran "l'Encís". També formen part de l'Orfeó Reusenc les seccions d'Esbart Dansaire, Ball de Bastons i Ball de Bastons Veterà, el Grup de Grallers, la secció de Teatre, Sardanes i danses tracicionals. A més també existeix una colla de carnaval anomenada "La Coca D'Or", inicials de "Colla de Carnaval de l'Orfeó Reusenc".
Es va fundar el 1860 com a secció coral del Centre de Lectura, i el 1893 va agafar el nom d'"Orfeó Reusenc del Centre de Lectura", però el 1908, a causa de canvis en el reglament de l'entitat, la secció va haver d'esdevenir independent, establint-se a un local al carrer de l'Hospital. El 1918 va prendre el seu nom actual de Orfeó Reusenc i es va traslladar a un local al Carrer Bisbe Grau. El 1926 es va crear l'esbart dansaire i també una penya d'escacs de Reus que substituí al Club d'Escacs de Reus, que acabava de desaparèixer. El 1927 es fundà una secció de declamació i una de teatre. Cap el 1960 es va realitzar el trasllat al seu actual local al Carrer Sant Llorenç. Del 1957 al 1999 dirigí la coral un mateix director, en Josep Fusté i Ferré. El 1996 es va crear la coral infantil.
Actualment també programa diverses activitats, com el cicle de cinema en català, diversos concursos populars (de truites, de jocs de taula...), intercanvis de corals, participa en actes de la ciutat (Festa Major de Sant Pere i Festes de Misericòrdia) i algunes de les seccions participen en actes d'altres municipis de Catalunya i arreu d'Europa, com el cas de l'Esbart Dansaire i el Cos de Bastoners.

Titularitat: privada

Adreça: Carrer Sant Llorenç, 14 43201

Telèfon: 977 310 956

Fax: 977 310 956

Lloc web: http://www.orfeoreusenc.cat

Adreça electrònica: orfeoreusenc@orfeoreusenc.cat

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.1554702], [1.1057759]