El Molinet

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Molins

Comarca: Tarragonès

Municipi: Riera de Gaià, La

Adreça: Ctra. T-203, km 7

Descripció:
El molinet és un edifici situat en la zona de camps de conreu entre la Riera i Ardenya. Conserva encara part de l'estructura de l'antic molí, tot i les reformes efectuades al seu interior.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Industrial. Molí fariner

Estil: Obra popular

Datació: Segles XIV - XX

Localització: Descampat a l'esquerra del riu Gaià, entre Ardenya i la Riera, al que s'accedeix des d'un camí que neix a la carretrera T-203.

Descripció:

Aquest molí conserva l'estructura original amb algunes modificacions, sobretot a l'interior. Presenta una planta gairebé quadrada, amb coberta a dues aigües. Del molí resta un salt d'aigua i dos cacaus, per on sortia i feia moure les dues moles, situades en el pis inferior. La sala de les moles està definida per una gran volta de mig punt de maçoneria, i encara són visibles les cintres de canya del sostre. El pis superior o graner  segueix uns paràmetres diferents a la sala de moles, i es creu un afegit posterior o d'una reforma. Darrera l'edifici es troba la bassa del molí, i al costat les restes d'una pallissa.

Notes històriques:

A la dovella central de la porta d'entrada hi ha esculpit l'any "1772". La seva datació es remunta al segle XIV, si bé es creu que podia ser fins i tot anterior.

 

Titularitat: privada

Estat de conservació: Mitjà

Accés: Fàcil

Condicions de visita: Externa

Ús i funció actual: Desús

Adreça: Ctra. T-203, km 7

Telèfon: 977 65 50 00 (Ajuntament de la Riera de Gaià)

Fax: 977 65 52 35 (Ajuntament de la Riera de Gaià)

Lloc web: http://www.rieradegaia.oasi.org/niv2.php?id=44

Adreça electrònica: aj.rieradegaia@altanet.org

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.170348], [1.348916]