Capella del Mas Carreras

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Centres religiosos, Esglésies

Comarca: Tarragonès

Municipi: Roda de Barà

Adreça: C/ Reina Fabiola -C/ de Mas Carreres

Descripció:
L'any 1934 el famós arquitecte Josep Maria Jujol arribà a Roda de Barà per tal de treballar-hi al Mas de Carreras. Els seus treballs més destacats al conjunt es van centrar en la capella, tot i que també hi dugué a terme obres de millor al Mas Carreras, enderrocat l'any 1988. Avui en dia és visitable la capella modernista del Mas, situada a l'urbanització de Barà.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Religiós. Capella

Estil: Modernisme, historicisme

Datació: 1940-1948

Localització: A l'urbanització de Barà, al costat del club de tennis.

Descripció:

Portat pel matrimoni Pascual-Carreras, Josep Maria Jujol va arribar el 1934 a Roda de Barà per realitzar obres de millora al Mas Carreras i a la capella familiar. El resultat fou una capella d'estil neogòtic amb elements modernistes. A la façana destaquen els arcs apuntats i amb motius lobulats, i el coronament de l'escultura de la Mare de Déu de Lourdes, en aquest estil neogòtic. A l'interior destaquen els detalls pictòrics, les sanefes, les inscripcions bíbliques i els motius escultòrics i arquitectònics, amb un joc de colors contrastats. En darrer terme trobem l'absis, profusament decorat amb l'alternança de jocs pictòrics blaus, vermells i daurats, quatre petits vitralls, i dominat per una imatge del Jesús de les Benaurances.

Notes històriques:

L'any 1934 Jujol arriba a Roda de Barà, per participar en la remodelació del Mas de Carreras i la seva capella. Aquí va entrar en contacte amb el rector de Roda, Mossèn Magí Pujol, qui li encarregà diverses obres a l'esglèsia parroquial.

Titularitat: privada

Estat de conservació: Bo

Accés: Fàcil

Condicions de visita: Consultar ajuntament

Ús i funció actual: Capella

Adreça: C/ Reina Fabiola -C/ de Mas Carreres

Telèfon: 977 657 009 Ajuntament

Fax: 977 809 071Ajuntament

Lloc web: http://www.rodadebara.org/

Adreça electrònica: patronat.turisme@rodadebara.cat

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.173838], [1.484504]