Antic Ajuntament de Roquetes

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Cases singulars

Comarca: Baix Ebre

Municipi: Roquetes

Adreça: C/ Canal, 11.

Descripció:
L'ajuntament vell de Roquetes és un edifici de planta baixa i tres pisos d'alçada. A la façana principal destaca la porta d'entrada en forma d'arc triomfal, amb importants motius ornamentals de forma vegetal, amb l'escut de la ciutat, i la data de inauguració als timpans d'aquest arc.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Habittage. Serveis administratius. Escola municipal.

Estil: Eclecticisme

Datació: 1881

Localització: Nucli urbà

Descripció:

L'edifici de l'Ajuntament és de planta rectangular amb planta baixa i tres pisos, i de coberta a dues vessants. La façana principal té un petit encoixinat en franges horitzontals, tant a la planta baixa com als tres pisos superiors, a més d'austers emmarcaments a les finestres. Destaca principalment, la porta d'entrada en forma d'arc triomfal, amb importants motius ornamentals de forma vegetal, amb l'escut de la ciutat, i la data de inauguració als timpans d'aquest arc. A més, remarcar,  el reforçament de l'eix central de simetria amb la banda vertical amb finestres que corre des de la porta fins la cornisa superior. El material emprat és el maó, encara que en certes parts es troba aquest material combinat amb la pedra. L'interior està distribuït en funció de l'espai rectangular per l'escala central.

Notes històriques:

La construcció original contenia l'Ajuntament, l'Escola Municipal i l'habitatge per als mestres d'aquella. Mantindria de l'Escola fins a la dècada dels anys 30, moment en que fou traslladada al nou edifici, mantenint l'Ajuntament i l'habitatge dels mestres. En els anys vuitanta encara era seu de l'Ajuntament només el primer pis, mentre a la planta baixa tenia les oficines de la Cambra Agrària i del Jutjat, i als pisos segon i tercer combinava habitatges particulars, un magatzem i la sala de reunions de l'Ajuntament.

Titularitat: publica

Estat de conservació: Bo

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: Centre d'Assistència Primària (CAP). Casal de joves del municipi.

Adreça: C/ Canal, 11.

Telèfon: 977 501 511 Ajuntament

Fax: 977 500 524 Ajuntament

Lloc web: http://www.roquetes.cat/

Adreça electrònica: ajuntament@roquetes.cat

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [40.820062], [0.505017]