Casa Pinyol

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Cases singulars

Comarca: Baix Ebre

Municipi: Roquetes

Adreça: C/ Horta de la Vila

Descripció:
La casa Pinyol és una casa pairal, antiga casa d'estiueig de la burgesia Tortosina del segle XIX, de la que cal remarcar, al seu interior, un gran espai central que antigament era el lloc per als carruatges i que encara conserva l'empedrat del terra, així com els arcs que donen a l'escala.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Residencial. Casa pairal.

Estil: Neoclassicisme

Datació: Segle XIX

Localització: Nucli urbà

Descripció:

La casa Pinyol és un habitatge de planta baixa, de gran alçada, i dos pisos d'alçada amb coberta lleugerament inclinada. A la coberta trobem una important torre de planta quadrada situada al mig. Cal destacar la façana principal simètrica, dividida en tres registres verticals, delimitats per pilastres, dos pilastres mirant cap a l'interior i dos cap a les cantonades. La porta d'entrada és d'arc rebaixat , els emmarcaments de pedra dels finestrals, són quasi apaïsats al segon pis, i una senzilla cornisa motllurada remata el conjunt. Interiorment és remarcable el gran espai central que es troba quan s'entra per la porta principal que antigament era el lloc per als carruatges i que encara conserva l'empedrat del terra, així com els arcs que donen a l'escala.

Notes històriques:

La Casa Pinyol va ser propietat de la Fou Comtessa de Traval que la tradició li atribueix relacions amb el General Palafox, a mitjans del segle XIX. També hi havia una petita capella al costat dret de l'edifici, utilitzat únicament com a lloc de descans i esbarjo. Després, l'edifici va ser adquirit per la vídua i les filles del General Pinyol de Tortosa, a principis del segle XX. Posteriorment propietat de la neboda de les filles del general.

Titularitat: privada

Estat de conservació: Bo

Accés: Fàcil

Observacions:

També coneguda com a Hort de Traval.

Adreça: C/ Horta de la Vila

Telèfon: 977 501 511 Ajuntament

Fax: 977 500 524 Ajuntament

Lloc web: http://www.roquetes.cat/

Adreça electrònica: ajuntament@roquetes.cat