Mas dels Canonges

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Masos

Comarca: Baix Ebre

Municipi: Roquetes

Adreça: Carretera Tortosa-Mas de Barberans.

Descripció:
El Mas dels Canonges és un habitatge amb hort, bastit a la vora d'un profund barranc, que antigament era el lloc de descans dels canonges.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Residencial. Masia.

Estil: Obra popular

Datació: Segles XIX, XX.

Localització: Als afores de la vila.

Descripció:

El Mas dels Canonges és una construcció realitzada sobre la vertical d'un profund barranc, el barranc de Sant Antoni. El pati interior format per tres arcs, dóna a aquest barranc. L'habitatge presenta un cos central, amb un pis i golfes, amb coberta a dues aigües sobre voladissos de maó col·locats en forma dentada. A la dreta de la façana principal de l'edifici, el mur comença en dos buits amb arcs de mig punt, amb espadanya corba a sobre, i sota els quals trobem la porta de la capella, a planta baixa, i que segueixen, al lateral del primer pis, en una galeria correguda composta d'arcs de mig punt sobre pilastres amb impostes. Davant de l'edifici s'observa una arcada de maó que dóna entrada a l'hort tapiat. A l'hort hi ha un antiquíssim xiprer que sobrepassa l'alçada de l'edifici.

Notes històriques:

El seu nom ve donat per que en segles passats el mas ha estat lloc de descans dels canonges tortosins. Posteriorment va ser propietat d'una societat dedicada a l'explotació agrícola dels camps del voltant.

Titularitat: privada

Estat de conservació: Bo

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: Habitatge

Adreça: Carretera Tortosa-Mas de Barberans.

Telèfon: 977 501 511 Ajuntament

Fax: 977 500 524 Ajuntament

Lloc web: http://www.roquetes.cat/

Adreça electrònica: ajuntament@roquetes.cat

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [40.785438], [0.461101]