Torre de Segarra

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Torres i muralles

Comarca: Baix Ebre

Municipi: Roquetes

Adreça: C/ Horta Alta, 42

Descripció:
La Torre de Segarra és una casa pairal, antiga casa d'estiueig de la burgesia Tortosina del segle XIX, de la que cal remarcar la façana principal que ens mostra un perfecta simetria, destacant el seu pòrtic amb escala de barana de balustres, les columnes quadrades, el frontó de zinc, i el notable frontó clàssic a la finestra del balcó central.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Residencial. Torre.

Estil: Neoclassicisme-Romàntic.

Datació: 1870

Localització: Nucli urbà

Descripció:

La Torre de Segarra és una casa residencial, de planta rectangular. D'aquesta planta sobresurten el cos rectangular del pòrtic i escala d'entrada, a més d'una gran terrassa de la façana de darrera. L' edifici presenta planta baixa i pis, amb coberta plana i una petita torre rectangular que es troba dins el mateix bloc de l'edifici. Cal destacar la finestra balconera amb senzills emmarcaments coronats per pseudomotllura o frontó amb motius ornamentals de formes de fulles còncaves i a la part baixa una petita balustrada. La façana principal ens mostra un perfecta simetria, i en aquesta destaca el seu pòrtic amb escala de barana de balustres, les columnes quadrades, el frontó de zinc, i el notable frontó clàssic a la finestra del balcó central. El punt central de la balustrada, que envolta tot l'edifici, està flanquejat per dos escultures de terracota sobre columnes tipus pilars. Aquestes escultures representen personatges amb vestits grecoromans. A l'interior de l'habitatge es va fer una restauració de bona part de la planta baixa, respectant pintures dels sostres, estucats, enrajolat, xemeneia, etc.

 

Notes històriques:

L'edifici va ser bastit per la iniciativa del notari tortosí Carles Fàbregues Roselló. La glorieta situada a la part esquerra de l'edifici és obra posterior. La restauració de parts ornamentals va ser realitzada  l'any 1967, sota la direcció de l'escultor marbrista Monsoliu, la part escultòrica i, del pintor R. Monclús, la part pictòrica, ambdós amb domicili a Tortosa.

 

Titularitat: privada

Estat de conservació: Bo

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: Habitatge

Observacions:

També anomenada Casa Fàbregues.

Adreça: C/ Horta Alta, 42

Telèfon: 977 501 511 Ajuntament

Fax: 977 500 524 Ajuntament

Lloc web: http://www.roquetes.cat/

Adreça electrònica: ajuntament@roquetes.cat