Fundació Salomó Cal Cardenal

Tipus de recurs: Centres culturals, Equipaments

Comarca: Tarragonès

Municipi: Salomó

Adreça: C/ de Josep Nin

Descripció:
L'edifici històric de Cal Cardenal, la casa pairal del llinatge dels Nin, ha estat recuperat i transformat en un equipament cultural, i és la seu de la fundació que porta el seu nom.

Galeria d'imatges:

   

Descripció:

La casa pairal de la família Nin a Salomó va ser, en origen, un solar rural ric d'època medieval que, progressivament, va anar absorvint nous espais fins que, en el segle XVII, es realitza una gran reforma que el va convertir en el casal que actualment podem veure. Aquest nou edifici seguia l'esquema de planta baixa dedicada a tasques agrícoles, un pis d'habitatge dels propietaris, i la planta de les golfes.

L'edifici va patir nombroses remodelacions i modificacions al llarg dels segles, fins que en data recent va ser objecte d'un estudi complet a nivell històric, arquitectònic i arqueològic, i es va concretar el projecte de rehabilitació i recuperació com a espai referencial al poble, a nivell històric, arquitectònic i com l'equipament cultural polivalent que és avui. En aquest sentit, el 25 de juny del 2004 s'hi realitzà el primer acte del nou equipament cultural, amb la presentació del llibre d'Antoni Virgili Salomó.

Serveis que conté:

Sales d'exposicions, sales de conferències i presentacions, sala de museu, despatxs de la fundació, sales de reunió de la fundació, sala del fons documental, magatzems, sala polivalent.

Activitats:

Exposicions, presentacions i conferències. També està previst museitzar Cal Cardenal, amb un seguit de sales on s'explicarien: els balls parlats al Baix Gaià i el Camp de Tarragona, el Ball del Sant Crist, la literatura i la música del Ball del Sant Crist en el temps, el vestuari i l'escenografia, el període dels segles XIV-XVII i la família dels Nin, la capella del Sant Crist, Cal Cardenal: casa pairal dels Nin.

Accés: Lliure

Horari:

Consultar Fundació

Titularitat: publica

Adreça: C/ de Josep Nin

Telèfon: 977 629 030 (Ajuntament de Salomó)

Fax: 977 629 214 (Ajuntament de Salomó)

Lloc web: http://www.calcadernal.org/

Adreça electrònica: info@calcadernal.org

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.229800], [1.373715]