Xalet Recasens o Torremar

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Cases singulars

Comarca: Tarragonès

Municipi: Salou

Adreça: Passeig Jaume I, 4

Descripció:
El xalet Recasens, també conegut com a Torremar, és obra de l'arquitecte Josep Simó Bofarull, d'estil noucentista, del 1928-1929. Presenta planta baixa, pis i torre. Destaca a la planta baixa hi ha un porxo emmarcat per dues columnes dòriques, sobre el qual, i a nivell de la planta noble, s'hi col·loca una terrassa.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Residencial. Torre.

Estil: Noucentisme.

Datació: 1928-1929

Localització: Nucli urbà. Passeig marítim.

Descripció:

També conegut com a Torremar, era propietat del financer i polític catalanista, Eduard Recasens Mercadé, un dels impulsors del Banc de Catalunya i del Banc de Reus. Aquest finançava les primeres actuacions urbanístiques a Salou, endegades per promotors reusencs, entre ells l'arquitecte Josep Simó Bofarull, a través de la USSA, Urbanizació de Salou, SA. Aquí va dissenyar un xalet elegant i auster de línies, de dues plantes i amb dos elements destacats: el porxo d'entrada amb columnes i la torre-mirador amb quatre finestres coronel·les de tres arcs, tots dos amb terrassa superior i balustrada. Va emprar el seu neoclassicisme beaux arts característic, amb garlandes vegetals i frontons sobre les obertures. Recorda vagament alguns xalets de la urbanització Terramar de Sitges, un dels projectes de ciutat-jardí més emblemàtics. L'edifici s'arrenglera amb la resta de xalets que formen el passeig Miramar, avui de Jaume I. Es va restaurar el 1994 i ara és la seu del Patronat de Turisme de Salou.

Tipus: BCIL

Disposició: Inclòs al Catàleg de Béns a Protegir del POUM

Data disposició: 01/10/2003

Publicació: 19/12/2003

Titularitat: publica

Estat de conservació: Bo

Bibliografia:

ARNAVAT, Albert; CABRÉ, Tate: Arquitectura noucentista del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Diputació de Tarragona, 2011.

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: Actualment és la seu del Patronat Municipal de Turisme de Salou.

Observacions:

 

 

 

Adreça: Passeig Jaume I, 4

Telèfon: 977 309 200 Ajuntament

Fax: 977 309 220 Ajuntament

Lloc web: http://www.salou.org/

Adreça electrònica: ajuntament@salou.cat

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.075342], [1.133499]