Cal Joan Mas

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Cases singulars

Comarca: Baix Penedès

Municipi: Sant Jaume dels Domenys

Adreça: C/ de Prat de la Riba, 24

Descripció:
Casa senyorial situada en el nucli urbà de Sant Jaume dels Domenys, que va ser la residència de la família Roig i Palau quan es van traslladar al poble procedents de la masia de Cal Pau de Viudes, propera a l'antiga quadra medieval de Giminells o l'Hostal, a finals del segle XIX.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Residencial. Habitatge.

Estil: Obra popular.

Datació: 1.559287

Localització: Nucli urbà.

Descripció:

Edifici de tres plantes. La portalada d'entrada presenta un arc rebaixat i la inscripció 1898. els baixos també consten de dues finestres reixades i una altra porta amb llinda al costat esquerra. Al pis noble destaca un gran balcó de dues portes balconeres i una reixa de ferro en la qual ressalta una decoració de roses i fulles. Hi veiem també dos balcons més d'una sola porta balconera. La segona planta té quatre portes balconeres amb barana de ferro i una petita base. A sobre, unes cartel·les sostenen una cornisa sobre la qual hi ha una barana de pedra amb motius geomètrics. A l'interior, a l'entrada, hi ha una porta amb les inicials JR i la data 1913. L'edifici ocupa el xamfrà del carrer Alfons Masera-Carretera Prat de la Riba.

Notes històriques:

La casa és propietat de la família Roig i Palau. L'interior fou modificat per Jaume Roig l'any 1913, mentre que la façana és de 1898. als voltants d'aquesta data, la família decidí deixar la masia de Cal Pau de les Viudes, situada prop de l'Hostal (antiga quadra de Giminells), un petit llogaret que es troba a 1,5 km a l’oest del nucli de Sant Jaume,  i anar a viure a Sant Jaume dels Domenys.

Titularitat: privada

Estat de conservació: Bo.

Accés: Fàcil.

Ús i funció actual: Habitatge.

Adreça: C/ de Prat de la Riba, 24

Telèfon: 977 677 113 Ajuntament.

Fax: 977 678 598 Ajuntament.

Lloc web: http://www.stjdomenys.altanet.org/

Adreça electrònica: ajuntament@stjdomenys.altanet.org

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.299261], [1.559287]