Cal Maginet

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Cases singulars

Comarca: Baix Penedès

Municipi: Sant Jaume dels Domenys

Adreça: C/ de Sant Jaume / Pl. de J. Roig

Descripció:
Casal situat en el nucli històric de Sant Jaume dels Domenys, a prop de l'església i afaçanada a un dels carrers principals, que és l'entrada de la carretera que connecta amb el nucli del Papagai i la Bisbal del Penedès, pel costat occidental, i en sentit oposat porta a Vilafranca del Penedès.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Residencial.Habitatge.

Estil: Eclecticisme.

Datació: Finals segle XIX-Inicis segle XX.

Localització: Nucli urbà de Sant Jaume dels Domenys.

Descripció:

Edifici de tres plantes separades per motllures. Els baixos presenten una porta d'entrada amb llinda rematada per un fris de dibuixos geomètrics. Al costat dret trobem una finestra reixada rematada també per dibuixos geomètrics. A l'esquerra s’intueix l’espai d’una altra finestra, ara transformada en porta. Destaquen les portes de fusta a dues batents de la porta principal, molt malmeses. El pis noble es composa de tres portes balconeres amb barana de pedra, rematades per un fris sostingut per cartel·les i una guarnició de motius geomètrics. La cornisa, molt sobresortida, és sostinguda per sis mènsules. A sobre s'observa una barana de pedra de motius gòtics, rematada als extrems per uns pinacles en forma de pinya, que presenta un cos central de pedra més elevat que la resta de la barana. Darrera la barana, i al mig del terrat, hi ha una torre rectangular amb merlets.

Notes històriques:

Les notícies històriques de l'edifici són molt escasses. Tan sols se sap que la casa fou comprada cap als anys 1940 pel pare de l'actual propietari.

Titularitat: privada

Estat de conservació: Bo.

Accés: Fàcil.

Ús i funció actual: Habitatge.

Adreça: C/ de Sant Jaume / Pl. de J. Roig

Telèfon: 977 677 113 Ajuntament

Fax: 977 678 598 Ajuntament

Lloc web: http://www.stjdomenys.altanet.org/

Adreça electrònica: ajuntament@stjdomenys.altanet.org

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.299336], [1.558633]